i5 4690 ve GTX970 Tabanlı Sistem

O ayrı mesele . Sırf fiyatı yüzünden AMD tercih eden de çok.

Ben farklı bir şey söylemek istiyorum.
Ben 3000 - 4000 liraya değilde 600-700 liraya en performanslı sistem nasıl toplanır onu hesaplıyorum. Kısaca R9 290 ile GTX 970 arasındak 200 lira fark benim sistemin 3'te 1'i demek.
O bütçeye farklı bu bütçeye farklı toplanır. Ayrıca sadece FPS olarak düşünmeyin. Bunun sürücü, Physics, DSR, Directx 12 desteği de var. Bütün bunlara 200 lira fark veriliyor.

O bütçeye farklı bu bütçeye farklı toplanır. Ayrıca sadece FPS olarak düşünmeyin. Bunun sürücü, Physics, DSR, Directx 12 desteği de var. Bütün bunlara 200 lira fark veriliyor.
DirectX 12 R serisi tüm kartlara gelecek. Ama GTX 770 olan bir kişi, hala 11.1 kullanacak ve buda Nvidia 'nın attığı kazıklardan biri olacak. :D

DirectX 12 R serisi tüm kartlara gelecek. Ama GTX 770 olan bir kişi, hala 11.1 kullanacak ve buda Nvidia 'nın attığı kazıklardan biri olacak. :D

İmzadaki sisteminize baktım da; insanın kendinde olan ürünü sevmesi çok doğal. Ancak başka biri yeni sistem kurarken buna objektif bir şekilde yaklaşamadan, sizde olan ürün markasını önermek yanlış bir davranış.

Konu sahibi arkadaşa; bütçenizde düşüş gerekiyorsa AMD alın. Ancak bütçeniz yetiyorsa Nvidia almanız daha olumlu olur, içiniz rahat olur. AMD'nin pazar payı ile Nvidia karşılaştırılınca Nvidia'nın önde olmasının getirdiği avantajlar optimizasyon ve diğer yazılımsal destekler noktasında kendini gösteriyor.

Donnaımsal versiyon ile yazılımsal versiyonu karıştırmayın.
Donanımsal olarak GTX 770 DX11.1 destekliyor. Ancak bu Win 9 veya oyunları açmayacağı anlamına gelmez. Eğer sadece DX12 desteği veren oyun çıkarsa o zaman sıkıntıya düşebilirler.

Bu kadar Amd yancısı olmayın, bu piyasanın 1 numarası Nvidia.
Kendinize göre öyle. Ancak bilen bir kişi için öyle değil, hepsinin kendine öz özellikleri ve üstünlükleri mevcut.

Şu an 2 seçeneğim mevcut ya direk 4690 ve 970 alıcam yada 4590 ve r9 290x alıp fazla ödeyeceğim hangisini seçmeliyim oyun performansı için ?

Bana kalırsa 3000tl ve üstü bütçelere AMD sistem toplanması çok saçma olur.İşlemci olarak i5 4690k'yı öneririm.

Malesef bütçeyi 4690k kadar arttıramam o zaman 970 - 4690 da kalayım ben.
GTX 970 için MSI mı ASUS mu ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı