batuhandnd
Megapat
Daha fazla
Merhaba arkadaşlar, başlıkta da belirttiğim üzere bilgisayarım kaç watt harcadığını öğrenmek istiyorum. Şuan SSD kullanıyorum ve yetersiz kalıyor bende yanına birde HDD almaya karar verdim ama HDD kaç watt tüketiyor, yeterli enerjiye sahipmiyim onu bilmiyorum.
Sistem özelliklerim:
Anakart: GIGABYTE Z97-HD3 Intel z97 Soket 1150 DDR3 3100 MHz (O.C) HDMI&DVI Anakart
RAM: Kingston 8GB HYperx Savage RED DDR3 1600MHz CL9 PC RAM
Ekran Kartı: MSI GTX960 GAMING GDDR5 2GB 128 Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı
SSD: Kingston 120 GB V300 Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 450 MB / Yazma 450 MB)
İşlemci: Intel Core i5 4690K Soket 1150 3.5GHz 6MB Önbellek 22nm işlemci
FAN: COOLER MASTER HYPER T4 İşlemci soğutucu (Bakır soğutma)
Klavye, mouse, kulaklık, mikrofon.
Bu sisteme kullandığım şuan ki güç kaynağı 500w.
Kaç watt kullanıldığını ölçebileceğim bir program varsa önerirseniz sevinirim. Diğer türlü bilgisi olan biri açıklarsa memnun olurum. Watt ölçme sitesinden ölçtüğüm kadarıyla 408w enerji tüketiyor bu sistem. Fakat ne kadar doğru söylüyor bilemiyorum o yüzden size sormak istedim.
Öğrenmek istediğim kısacası bu sistemin Tam yükte ve boşta kaç watt enerji tükettiği. (Tam yükte:...watt. Boşta:...watt diye belirtirseniz sevinirim.)
Teşekkürler.
Sistem özelliklerim:
Anakart: GIGABYTE Z97-HD3 Intel z97 Soket 1150 DDR3 3100 MHz (O.C) HDMI&DVI Anakart
RAM: Kingston 8GB HYperx Savage RED DDR3 1600MHz CL9 PC RAM
Ekran Kartı: MSI GTX960 GAMING GDDR5 2GB 128 Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı
SSD: Kingston 120 GB V300 Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 450 MB / Yazma 450 MB)
İşlemci: Intel Core i5 4690K Soket 1150 3.5GHz 6MB Önbellek 22nm işlemci
FAN: COOLER MASTER HYPER T4 İşlemci soğutucu (Bakır soğutma)
Klavye, mouse, kulaklık, mikrofon.
Bu sisteme kullandığım şuan ki güç kaynağı 500w.
Kaç watt kullanıldığını ölçebileceğim bir program varsa önerirseniz sevinirim. Diğer türlü bilgisi olan biri açıklarsa memnun olurum. Watt ölçme sitesinden ölçtüğüm kadarıyla 408w enerji tüketiyor bu sistem. Fakat ne kadar doğru söylüyor bilemiyorum o yüzden size sormak istedim.
Öğrenmek istediğim kısacası bu sistemin Tam yükte ve boşta kaç watt enerji tükettiği. (Tam yükte:...watt. Boşta:...watt diye belirtirseniz sevinirim.)
Teşekkürler.