İ5 4690K işlemci ve H81-H97 Chipset Anakartlar ile OC yapılır mı?

valentino

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar overclock olayı için herkes Z97 öneriyor ve H97 ile OC yapılamaz deniyor. Bu overclock işi Z97'den önce yok muydu anlamıyorum. Benim bilmek ve tavsiye almak istediğim kısım anakart. i5 4690k örneğin ASUS H81 Gamer ile işlemci çarpanı ile OC olabilir mi? Bu şekilde Z97 olmayan ve i5 4690k işlemciye zamanı geldiğinde çok profesyonel derecede olmasa da az biraz OC yapılabilecek anakartlar önerebilir misiniz?

İlgimi çeken anakartlar Asus H81 Gamer ve Gigabyte GA-H97-D3H mesela.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar overclock olayı için herkes Z97 öneriyor ve H97 ile OC yapılamaz deniyor. Bu overclock işi Z97'den önce yok muydu anlamıyorum. Benim bilmek ve tavsiye almak istediğim kısım anakart. i5 4690k örneğin ASUS H81 Gamer ile işlemci çarpanı ile OC olabilir mi? Bu şekilde Z97 olmayan ve i5 4690k işlemciye zamanı geldiğinde çok profesyonel derecede olmasa da az biraz OC yapılabilecek anakartlar önerebilir misiniz?

İlgimi çeken anakartlar Asus H81 Gamer ve Gigabyte GA-H97-D3H mesela.
K ibareli ise Z97 gibi OC için tasarlanmış anakartlar gerekli.Tabi ki bu şu anlama gelmiyor H97 anakartta OC yapılamaz.Örnek olarak Z97'de 4.5 GHZ'ye çıkıyosanız stabil bir şekilde bu değer H97'de 4.2 olacaktır ve belki stabil olmayacaktır.Isınma sorunları ortaya çıkacak ve bunun için tasarlanan Z97 ileriye yönelik bir sıkıntı çıkarmayacaktır.İlla H97'de OC yapacaksanız Asus Optimal ile çok rahat bir şekilde yapabilirsiniz.Ve stabilitesi bozulmaz ve voltaj vermenize gerek kalmaz.H97 veya H81 tercih edilecekse işlemci K ibaresiz alınmalı gereksiz masrafa girer.Fakat Z97'deki gibi extreme bir OC beklemeyin.Tabi ki performans artışı olacaktır.3.5'ten 3.8-3.9'a çekseniz bile bir kardır. :)

K ibareli ise Z97 gibi OC için tasarlanmış anakartlar gerekli.Tabi ki bu şu anlama gelmiyor H97 anakartta OC yapılamaz.Örnek olarak Z97'de 4.5 GHZ'ye çıkıyosanız stabil bir şekilde bu değer H97'de 4.2 olacaktır ve belki stabil olmayacaktır.Isınma sorunları ortaya çıkacak ve bunun için tasarlanan Z97 ileriye yönelik bir sıkıntı çıkarmayacaktır.İlla H97'de OC yapacaksanız Asus Optimal ile çok rahat bir şekilde yapabilirsiniz.Ve stabilitesi bozulmaz ve voltaj vermenize gerek kalmaz.H97 veya H81 tercih edilecekse işlemci K ibaresiz alınmalı gereksiz masrafa girer.Fakat Z97'deki gibi extreme bir OC beklemeyin.Tabi ki performans artışı olacaktır.3.5'ten 3.8-3.9'a çekseniz bile bir kardır. :)

İlk defa şu kafamdaki soruya bu kadar açıklayıcı ve daha net yaklaşımla cevap buldum bu nedenle öncelikle teşekkür ederim CannabiS. :)
Asus optimal derken bu bir yazılımmıdır ?

Örneğin ben overclock olayına hemen girmeyeceğim daha ileride ihtiyaç duyduğum zamanda gireceğim mesela Asus Z97-A/DDR3 1600MHz S+V+GL+16X 1150p 530,67 TL
Bu anakart ile i5 4690k ve hyper 212 evo gibi bir hava soğutma ile kullanacağımı varsayarsak tahminen ortalama olarak stabil ne derecede overclock edilebilir ?

İ5 4690K işlemci alıp OC yapacaksanız Z97 şart. Z97'ye karşı sizin bir ön yargınız var galiba. Tavsiye olarak MSI Z97 PC Mate alabilirsiniz. Fiyatı da oldukça uygun.

Z97 çipsetlere bir önyargım yok ama pc mateye karşı var :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı