Z97, H97 ve H81 anakartlarda O.C

Makaleler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
Merhabalar. Bu yazıyı yazma gereği duydum çünkü bilinen büyük bir yanlış var. Çoğu sistem toplama konusunda görüyorum. Çoğu kişi sadece Z97 anakartta O.C yapılacağını biliyor. Bu bilinen bir yanlıştır.
1. Z97 : Bu anakart türünde O.C yapabilirsiniz. Hemde hiç zorlanmadan. Çünkü geniş O.C imkanları sunmaktadır.
2. H97 : Bu anakartta da O.C yapılabilmektedir. Hatta MSI Gaming 3 modelinde tek tuş ile O.C yapabilmek mümkündür.
3. H81 : Bu anakartta O.C biraz farklı. Bu kartta O.C yapmak istiyorsanız biraz araştırma yapmanız gerekiyor. Çünkü her H81 aynı O.C desteğini vermiyor. Fakat bu anakartlarda O.C imkanları çok ileri düzey değil. Anlayacağınız kısıtlı imkanlar. O yüzden biraz frekans artışı için tercih edilebilir. Ama ileri düzey yapacaksanız diğer serilere yükselmeniz gerekli.

Kısa ama bilgilendirici olmuş. Ben bilmiyordum mesela H97 anakartların O.C desteklediğini. Bilgi için teşekkürler. :)

H97 kullanıcısıyım aklımda bazı sorular var. Ben i5 4690K işlemcim ile kullanıyorum haliyle overclock yaptım. Şimdi ben 4.6 ghz hızına kadar çıktım overclock yaparken Prime 95 ve Aida64 stress testlerine soktum işlemcimi. Testlerden sıkıntısızca geçti. Ama aklımda şüpheler var neden derseniz bazı sitelerde H97 serisi anakartların pek overclock yapmaya yatkın olmadığı yazıyor. Anakart sıcaklıklarım ve işlemci sıcaklıklarım normal. İleriye dönük olarak sisteme zarar verme olasılığı olabilir mi ?

İşlemciyi gereksiz zorlama. 4.6 biraz fazla. Yapabilirsin fakat yapmanı tavsiye etmem. Eğer bundan bir kaç yıl sonra işlemcin sıkıntı çekmeye başlarsa biraz hız aşırtma yap. O sana yeterli olacaktır.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı