i5 4690K İşlemci ve RX 570 Ekran Kartı Darboğaz

AyberkA

Hectopat
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
116
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Uzakyol Vardiya Zabiti
Merhabalar, işlemcimi 4.2 GHz de ve 1.38 V değerinde overclocklu halde kullanıyorum. Call of Duty Modern Warfare oyununda işlemci kullanımım tüm çekirdeklerde %100 iken GPU kullanımım da aynı şekilde %100 durumda oluyor fakat yer yer GPU kullanımım %40 lara düştüğünü görüyorum. Aynı zamanda oyun oynarken discord gibi uygulamaları kullanamıyorum örneğin push to talk tuşuna bastığımda 2-3 saniye gecikmeli algılıyor ve karşı tarafa sesim takılarak gidiyor sanki internetimde sıkıntı varmış gibi ama bu olayın bilgisayardan kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü ya işlemcim ya da RAM konusunda yetersiz kaldığı kanısındayım. Oyun ekranından çıkıp discorda döndüğümde her şey normale dönüyor fakat oyuna döndüğümde yine aynı sorunu yaşıyorum. Sorum şu işlemcimi 1.4 V üzerine çıkarıp risk alıp daha yüksek O.C değerleri elde edebilir miyim? Ya da oyun ayarlarını yükselterek darboğazdan kurtulabilir miyim?

Sistemim:

Asus H81-Plus Anakart
I5 4690K İşlemci
Asus RX 570 STRIX 4GB Ekran Kartı
8 GB 1333 MHz RAM
 
OC'un stabil olduğuna emin misiniz? Darboğaz yapmaması lazım ve 4.2 GHz için 1.38V çok fazla. 1.37V ile 4.7-4.8'e çıkıyorlar bu işlemcilerde.

1.35 Değerinde bile mavi ekran hatası alıyorum ondan dolayı bu değerde stabil kaldı. Ayrıca OC'un stabil olduğunu test edebileceğim bir uygulama var mı? Ben Prime95 testini deniyorum yalnızca.

OC olmadan bile o ekran kartıyla darboğaz yapmaması lazım.

Evet ben de ilk başlarda öyle düşünüyordum ama Battlefield ve COD oyunlarında bu sorunu çok yaşıyorum.
 
Sıcaklıklar ve RAM kullanımı nasıl? Ayrıca sisteme genel bir stres test yapın. Bakalım çökme ya da mavi ekran yaşayacakmısınız.
 
Ben 1.05V ile 4.2 GHz' e ulaşıyordum. Silikon kalitesi farkı falan diyebilirsiniz ama bu kadar olacağını düşünmüyorum. Overclockta bir sıkıntı var.

Anakartımın bu denli yüksek hız aşırtmalarına karşı pek iyi olmadığını düşünüyorum acaba sorun anakartta olabilir mi dersiniz?
 
Ben GTX 1070 ile kullanıyorum ne darboğazı ? O voltaj ne sen ne yaptın 1.270-275 felan ver voltajı çok vermişsin işlemcine voltaj. Benim 4.3 de 1.290 voltage verdim o voltaj işlemcine çok 1.350 ve üstü bildiğin işlemciyi yakmalık voltajlar önerilmez. Lütfen verdiğim değeri dene aida 64 de test et.
 
Ben sizin yerinizde olsam OC işlemini yapmam. Default ayarlarda çok rahat oynarsın. 4590 ile test ettim, CPU tabanlı oyunlarda çok nadir darboğaz oldu. O işlemci ile darboğaz olmaz.
Şuan default ayarlarda test edip sonuçları ekran görüntüsü olarak ileticem.

Ben GTX 1070 ile kullanıyorum ne darboğazı ? O voltaj ne sen ne yaptın 1.270-275 felan ver voltajı çok vermişsin işlemcine voltaj. Benim 4.3 de 1.290 voltage verdim o voltaj işlemcine çok 1.350 ve üstü bildiğin işlemciyi yakmalık voltajlar önerilmez. Lütfen verdiğim değeri dene aida 64 de test et.
Ben de biliyorum zaten verdiğim değerlerin yüksek olduğunu ama işlemci bu şekilde stabil OC elde ediyor zaten sorunun ne olduğunu öğrenmeye çalışıyorum. Verdiğiniz değerlerde windows bile açılmıyor direk mavi ekrana düşüyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı