İ5 4690K , MSI Gaming 5 Anakart ile OC nasıl yapılır ?

ali35

Hectopat
Daha fazla  
İ5 4690K almaya karar verdim fakat tek merak ettiğim şey şu: işlemcinin kendi stock fanı ile Overclock olursa, yanma gibi bir problem çıkar mı? (MSI Gaming 5 anakart ile yapılacak) OC'yi sadece OC Genie tuşu ile yapabilir miyim? Şimdiden teşekkürler :) İyi sosyaller...

OC Genie standart ve zorlamadan OC yapar. Eğer OC bilgin yoksa OC genie senin için yeterli olur. Biraz kurcalamayı biliyorsan kendin de yapabilirsin.

Stok fanla yapılmasını hiç önermiyorum, ama istiyorsan yap (OC Genie ile yapman yararına olur.), ısınabilir ama. Sonra oyun oynarken ani kapanmalar olabilir sıcaklıktan dolayı.

Ben Oc genie ile yaptığım zaman 3.9 ghz'ye kadar çıkartıyor. Msi gaming 5 ile i5 4690k var bende. manuel yapamıyorum neden diye sorarsanız, cpu ratio falan sayıları değiştiremiyorum. Biosu da güncellemedim birşey olur korkusuna çoğu arkadaş güncelledikten sonra açılmıyor diye yakındıklarını gördüm. Aldığım gibi şu an anakart updatesiz. Bende Command Center'dan 4 ghz ye sabitliyorum bir tık arttırarak. Biosdan yapılsa yapıcam da değişim yapmama izin verilmiyor :D

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı