i5 4690K ve GTX 970 sistem PUBG'de restart atıyor

ckmrsn

Centipat
Bilgisayar yük altında bir oyun oynadıktan sonra (mesela Forza, Apex gibi oyunlar) PUBG açtığımda bilgisayar hemen kapanıyor geri açılıyor (direkt siyah ekran kapanıyor). Hiçbir şey oynamaz iken açtığımda ise MSI Afterburner açık değil ise 1 2 saat oynatıyor yine aynı problem. Afterburner açık ise 15 30 dakika arası değişiyor. Afterburner'da izlediğim değerlere göre işlemcimin kullanımı kademeli olarak düşüyor sıcaklık olarak 80'i geçmiyor sıcaklık. Bilgisayarımın bileşenleri şu şekilde;
  • İ5 4690k
  • MSI Z97 Gaming 3 anakart
  • MSI Gaming GTX970
  • Gskill 4+4 1600MHZ DDR3 RAM
  • 750W 80+ Silver Xigmatek PSU
Sorunu bilen ya da gösterebileceğim sağlam bilgisayarcı bilen varsa yazabilir mi? (İstanbul Başakşehir'de yaşıyorum)

Hocam fbs sabitlediğimde bole mexıca dalgası oluyor ekran ustten aşağı dogru bı sey ıner gibi :D vsync açarsam duzelıyorda aceyıp bi geçikme oluyor maus klavye monıtor tepkisinde ben hızlı oyuncuyum rainbow six siegede 4 bin saat oynamış biriyim göz yakarak oynuyorum vsync açdğımda küçük kardeşim bile anlıyor çok gecikme var diye :D saygılar :D
4 bin saat nedir. :D Bilmiyorum ben 60 FPS ye kilitliyorum sıkıntısız oynuyorum.

4 Çekirdekli işlemcilerin sonu geldi çattı, sistem değişikliği öneriririm. Aynı sisteme sahipmişiz şuan Ryzen 3700X ile RTX 2080'li sisteme geçtim. (4 Çekirdekten dolayı sluttering yaşıyorsun. Ben de yaşamıştım o kasma ve akcılık kaybı olayını.)

4 Çekirdekli işlemcilerin sonu geldi çattı, sistem değişikliği öneriririm. Aynı sisteme sahipmişiz şuan Ryzen 3700X ile RTX 2080'li sisteme geçtim. (4 Çekirdekten dolayı sluttering yaşıyorsun. Ben de yaşamıştım o kasma ve akcılık kaybı olayını.)
Eywallah kardeş steamda biri mesaj atsa oyundayken drop oluyor oyunda :D anlaşildi durum :D

Bende de 4690k var ve 4,560 Mhz de max 68 dereceye çıkıyor. Soğutucun stock değildir umarım.1080ti ile kullanıyorum 2k çözünürlükte Pubg de 95 -144 fps veriyor. Bence en az RAM lerini 16 veya 12 yap, 8 gb yetmez artık çoğu oyuna. Afterburner da Gpu frekansını düşürmeyi deneyebilir misin 50 MHz kadar bence ekran kartından kaynaklı bir problem yaşıyorsun. Deneyip paylaşabilir misin sonucu.

1600 olması değil de asıl 8 GB olması problem sendeki kanımca. Bende 8 GB 1600 MHz RAM le oynadım bir süre sonra 8 GB 2400 MHz e yükselttim, çok bi fark yaratmadı. Ama 16 GB yapınca drop çok nadir olmaya başladı.
Msi ın kombustor uygulamasını biliyorsunuzdur furmark tarzı birşey afterburner ile beraber çalışabiliyor sadece ekran kartına stress testi yaptığımda hiçbir sorun olmuyor fakat after burner içinden açılınca sanırım işlemciyi de teste sokuyor direk kapanıyor bilgisayar 3 5 saniye içinde işlemciyi teste soktuğunuda onunda bilgilerini gördüğümden diyorum ekran kartını soktugumda sadece , sadece ekran kartını bılgileri çıkıyor

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı