i5 4690K ve RX 570 GPU kullanımı düşüyor

AyberkA

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Uzakyol Vardiya Zabiti
Merhabalar, bugün aldığım Asus Strix RX 570 4GB modelini sistemime taktım fakat birkaç oyunda GPU kullanımının stabil olmadığını gördüm. Bunun sebebi düşük ihtimal de olsa darboğaz olabilir mi?

Sistemim:
Asus H81 Plus Anakart
Intel i5 4690K İşlemci
Asus Strix RX 570 4GB Ekran Kartı
2x4 GB DDR3 1333 MHz RAM

GPU Kullanımı Örneği,
Arma 3 oyununda kaydedilmiştir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU zorlanıyor gibi görünüyor ama belli ki afterburner da bilgileri çok sağlıklı okuyamıyor oynadığınız oyunda. Yüksek ihtimalle sebep işlemci ama. Grafik düşürünce FPS daha da düştü, çünkü grafik kartı daha az yorulmaya ve işlemciden daha fazla tepki beklemeye başladı. Eğer yapabiliyorsanız ekran çözünürlüğünü yükseltip bir de öyle deneyin.

Son düzenleme:
CPU zorlanıyor gibi görünüyor ama belli ki afterburner da bilgileri çok sağlıklı okuyamıyor oynadığınız oyunda. Yüksek ihtimalle sebep işlemci ama. Çünkü grafik düşürünce FPS daha da düştü, çünkü grafik kartı daha az yorulmaya ve işlemciden daha fazla tepki beklemeye başladı. Eğer yapabiliyorsanız ekran çözünürlüğünü yükseltip bir de öyle deneyin.

Öncelikle yorum için teşekkür ederim. Ekran çözünürlüğüm 1920x1080 olarak ayarlı yani sahip olduğum son seviyede.

Öncelikle yorum için teşekkür ederim. Ekran çözünürlüğüm 1920x1080 olarak ayarlı yani sahip olduğum son seviyede.
Ufak bir araştırma yaptım ve oynadığınız oyunun AMD ile çok iyi anlaşamadığını öğrendim. Ayrıca işlemciyi çok fazla yoran bir oyunmuş. Kartınız nvidia olsaydı DSR özelliğiyle çözünürlüğü yükseltmeyi önerecektim fakat AMD tarafında çözünürlüğü monitörün izin verdiği seviyenin üstüne nasıl çıkarabileceğinize dair bir fikrim yok.

CPU %80'de iken GPU %60'da yani darboğaz yok. Sistem donanımları bir şekilde kullanmıyor.

Güç seçeneklerinden yüksek performans almayı deneyin veya AMD denetim masasında tasarruf-kalite falan varsa kalite seçin. Oyun ayarlarından FPS limiti varsa kaldırın.

Ufak bir araştırma yaptım ve oynadığınız oyunun AMD ile çok iyi anlaşamadığını öğrendim. Ayrıca işlemciyi çok fazla yoran bir oyunmuş. Kartınız nvidia olsaydı DSR özelliğiyle çözünürlüğü yükseltmeyi önerecektim fakat AMD tarafında çözünürlüğü monitörün izin verdiği seviyenin üstüne nasıl çıkarabileceğinize dair bir fikrim yok.

Evet ben de tam moralimi bozmaya başlamıştım fakat oynadığım oyun gerçekten işlemciyi çok fazla yoruyor ama aynı problemi Rainbow: Six Siege oyununda da aldım.

DSR özelliği AMD'de VSR olarak var.

Evet ben de tam moralimi bozmaya başlamıştım fakat oynadığım oyun gerçekten işlemciyi çok fazla yoruyor ama aynı problemi Rainbow: Six Siege oyununda da aldım.
Bir üst mesajda arkadaşın önerdiklerini denemeni öneririm fakat Rainbow: Six Siege'i bizzat oynadığımdan dolayı onun da işlemci katili bir oyun olduğunu biliyorum. İşlemciyi yormayacak bir oyun ile birlikte ekran kartınızın tam performans çalışabilirliğini test etmenizi öneririm.

DSR özelliği AMD'de VSR olarak var.
Bu özelliği kullanarak çözünürlüğü 2K ya da 4K ya alarak test etmenizi de tavsiye ederim.
Ayrıca işlemciniz overclock destekliyor, yapmadıysanız deneyebilirsiniz(Sorumluluk sizindir). Yaptıysanız aşırı overclock performans sorunlarına da yol açabilir bir de varsayılan değerlerde deneyebilirsiniz.
İşlemciniz çok kuvvetli bir işlemci değil maalesef ve eski bir nesil.
Çok düşük ihtimalle de olsa RAM kaynaklı bir sorun da olabilir.
Ayrıca PSU gücünü de yazabilir misiniz? PSU kaynaklı da olabilir.

Son düzenleme:
Öncelikle hepinize teşekkür ederim.
PSU olarak 600W 80+ Kullanıyorum,

Bu da PUBG değerlerim, bu sefer gpu kullanımım daha stabil oldu %92-100 arasında seyretti.

Dosya Ekleri

• 222.jpg
    222.jpg
    322,3 KB · Görüntüleme: 152
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı