i5 4770K sistem toplama

Bütçe
1500

Ayazata

Hectopat
Katılım
10 Mart 2021
Mesajlar
126
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar arkadaşlar.
Daha önce de masaüstü bilgisyar toplamak için tavsiye istemiştim sizden. Sonuç olarak o zamanki bütçeme uygun (yeterli) bir oyun bilgisyarı toplayamayacağımı fark ettim. Şimdi onun yerine nispeten ucuz yollu, nispeten güncel (Radeon RX serisi gibi) bir ekran kartı çalıştırabilecek bir sistem toplamak istiyorum. Bu noktada birkaç kriterim var. Mesela işlemci hız aşırtma yapabileceğim, dolayısıyla bu iş için dayanabilecek bir işlemci olsun istiyorum. Buna uygun bir anakart, yeterli RAM desteği de haliyle olmazsa olmaz.

İşlemci olarak birkaç isim var aklımda;
-Core 2 Quad Q9650; bu nispeten eski bir işlemci 775 pinli. Yüksek RAM desteklemeyebilir ve/veya 2 GB bir RX550'yi iyi bir şekilde çalıştırmayabilir diye düşünüyorum.
-Xeon 5660 ve 5675; bildiğiniz gibi bir server işlemcisi, hız aşırtma yapılabiliyor diye biliyorum. Uygun anakartı bulmam gerekiyor sadece. Tavsiye eder misiniz?
-i5 4770K; bu işlemci bana tavsiye edildi. İkinci elde biraz pahalı, ama 1151 pinli nispeten yeni, hız aşırtma yapılabiliyor diye biliyorum. Tavsiye eder misiniz?

Bunlar benim biraz araştırmayla bulduğum işlemciler. Hepsi Intel işlemciler gariptir ki. Ancak eş veya daha iyi performans gösterir dediğiniz AMD işlemciler de varsa tavsiyelerinizi zevkle dinlerim.
tam bir sistem (işlemci-anakart-ekran kartı) varsa aklınızda yazabilirsiniz.
Parçaları ikinci elde bulabilirsem, ikinci el de kabulum. Zaten düşük bir fiyata çıkarmak istiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aman aman bulaşma Core 2 serisine hiçbir şekilde. RX 550 aldım bir hevesle Q9550 ile birlikte darboğaz olmaz diye düşünüyordum. Öyle bir darboğaz yaptı ki 9800 GT ile 90 FPS aldığım mapte 10 FPS almaya başladım.
 
Aman aman bulaşma Core 2 serisine hiçbir şekilde. RX 550 aldım bir hevesle Q9550 ile birlikte darboğaz olmaz diye düşünüyordum. Öyle bir darboğaz yaptı ki 9800 GT ile 90 FPS aldığım mapte 10 FPS almaya başladım.
Core 2 quad sadece seçenekti. Bir parçacı abiyle konuşurken ucuza alırsın istediğin kadar kurcularsın demişti ama zaten çok eski bir işlemci. Çok da niyetim yok onu kullanmaya zaten.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı