i5 4790 "Page_Fault_In_Nonpaged_Area" Hatası

eczhasan_

Kilopat
Yer
Konya, Türkiye
Minidump.rar — RGhost — файлообменник

"Page_Fault_In_Nonpaged_Area" hatasını "UltraISO" programı ile basit bir "ISO" dosyasını açarken aldım. Yukarıda minidump" dosyasını paylaşıyorum. "Memtest86+" ile boot edemedim.

Daha öncede defalarca "Lumion" ile çalışırken" Critical_Process_Died" ve "Diablo 3" oynarken "Unmountable_Boot_Volume" hatası aldım ancak "minidump" dosyalarını bulamadığım için dosyayı yükleyemedim.

İncelerseniz sevinirim.

Bilgisayar Özellikleri:
MSI Z87-G43 Gaming Motherboard
GSKILL 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHz RAM
Zotac GTX770 GDDR5 2GB 256Bit Ekran Kartı
Intel i7 4790 3,6 GHz İşlemci
Corsair 128GB SSD
WD 1TB 7200RPM HDD
İşletim Sistemi: Windows 10 x64 Pro
Memtest86+ ile RAM testi yapabildim sonunda. Sonucunu buradan paylaşıyorum.

Dosya Ekleri

• MemTest86-Report-20180603-162235.html.pdf
    52 KB · Görüntüleme: 165
Son düzenleme:
Komut satırını yönetici olarak başlatın ve sırasıyla şu işlemleri girin:

Kod:
chkdsk /f /r

ENTER

Kod:
sfc /scannow

ENTER

Ayrıca Prime95 ile işlemcine stres testi yapar mısın?

chkdsk /f /r işlemini tamamladım ve herhangi bir sonuç çıkmadı. Şu an "sfc /scannow" işlemini başlattım tamamlanınca buradan paylaşacağım. Bir de bu işlemleri yapma nedenim nedir? Paylaşırsanız bende fikir sahibi olmuş olurum.

DUMP dosyalarını incelediğimde sistem çekirdeğinde sorun olduğunu gördüm ayrıca sayfalama ile ilgili bir sorun var. Bundan dolayı sistem onarımı ve disk kontrolü yaptırdım. Ayrıca bunların dışında RAM testi de verecektim ama siz zaten yapmışsınız sonuçlarında sorun gözükmüyordu. İşlemci kaynaklı olup olmadığını anlamak için de Prime95 testi verdim.

Bu söylediklerim sadece sizin bilgisayarınız için geçerli başka bilgisayarlar için çözüm aynı olmayabilir bu süreç raporlarda aldığımız sonuca bağlı olarak değişen bir durum. .

DUMP dosyalarını incelediğimde sistem çekirdeğinde sorun olduğunu gördüm ayrıca sayfalama ile ilgili bir sorun var. Bundan dolayı sistem onarımı ve disk kontrolü yaptırdım. Ayrıca bunların dışında RAM testi de verecektim ama siz zaten yapmışsınız sonuçlarında sorun gözükmüyordu. İşlemci kaynaklı olup olmadığını anlamak için de Prime95 testi verdim.

Bu söylediklerim sadece sizin bilgisayarınız için geçerli başka bilgisayarlar için çözüm aynı olmayabilir bu süreç raporlarda aldığımız sonuca bağlı olarak değişen bir durum. .

Cevabınız için teşekkürler. "sfc /scannow" taraması sonucunda "Windows Kaynak Koruması hasar almış dosyaları buldu ve onları onardı." şeklinde bir uyarı çıkardı. Detaylı dosyayı yine aşağıda paylaşıyorum.

CBS.log

Ayrıca işlemci stres testine 40 dakikadır devam etmekteyim. Daha ne kadar devam ettireyim? Yoksa kendisi otomatik bir sonuç verinceye kadar sürdüreyim mi? (Daha önce işlemci stres testi hiç yapmadım o yüzden soruyorum.)

Not: Stres testi esnasında sıcaklığı da ölçüyorum ve şu an işlemci sıcaklığım ortalama 98 ila 100 derece arasında değişiklik göstermektedir.

Son düzenleme:
15 dakikalık yeterli. İşlemci sıkıntı yapmadıysa kapatın. Sorun onarıma rağmen çözülmezse geri dönüş yapın.

İşlemci stres testi sonucunu paylaşıyorum.
İşlemci Stres Testi.png

Eğer hata tekrarlarsa buradan dönüş yapacağım. İlginiz için tekrar teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı