i5 480M eGPU yapmak

Tuğrul7

Decapat
Eski dizüstü bilgisayarıma harici ekran kartı takmak istiyorum. Bilgisayar toplayacak durumum olmadığı için eGPU şeklinde çözmek istedim bu sorunu.
Bilgisayar bilgilerim şunlar:

Intel i5 480M
6 GB DDR3 RAM.
Radeon HD 6470M ekran kartı.
PCI Express portum v1.1 görünüyor hwinfo uygulamasında.

Radeon R7 240 veya RX560 2 GB takmayı düşüyorum. Asıl problem şu çok fazla darboğaz olur muyum? Ve darboğaz olursam önerilebilecek bir ekran kartı var mı?
Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ediyorum.

Sistemin DDR3 ve anakartınla beraber işlemcin çok eski. Tamamen ölü yatırım yapmış olursun. Bence sen para biriktirip, yeni bir sistem al. Eğer acilse APU'da alabilirsin.

Eski dizüstü bilgisayarıma harici ekran kartı takmak istiyorum. Bilgisayar toplayacak durumum olmadığı için eGPU şeklinde çözmek istedim bu sorunu.
Bilgisayar bilgilerim şunlar:

Intel i5 480M.
6 GB DDR3 RAM.
Radeon HD 6470M ekran kartı.
PCI Express portum v1.1 görünüyor hwinfo uygulamasında.

Radeon R7 240 veya RX560 2 GB takmayı düşüyorum. Asıl problem şu çok fazla darboğaz olur muyum? Ve darboğaz olursam önerilebilecek bir ekran kartı var mı?
Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ediyorum.

İlk nesil işlemci ile ancak çok eski kartları kullanabilirsin PSU'da gerekiyor ayrıca hiç uğraşmadan APU sistem veya ikinci el 1030'lu sistem alsan daha iyi olur.

Yabancı bir forumda aynı işlemciye GTX 750Ti takarak GTA V'de 30-50 FPS almış benchmark testlerinde. Şahsen denenebilir bir yöntem. Param olsa bende kendi laptopumda denerim ama yok işte. İmkan, bütçe varsa yap derim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı