Bunun suyu çıktı. komik değil yapmayın artık.
İşlemcinin öyle olduğunu nasıl anlayabilirim peki?PGA Soketli tip ise çok rahat değişir 1.nesil m serisi işlemciler değiştirilebiliyor ama adaptör BIOS uyumu gerekli ve sıcaklık önemli bir detay takacağınız işlemciyi soğutmanız gerekli.
Ekstra bir soğutma yapmazsam sıkıntı olur mu? Ağır işler yapmayacağım.PGA Soketli tip ise çok rahat değişir 1.nesil m serisi işlemciler değiştirilebiliyor ama adaptör BIOS uyumu gerekli ve sıcaklık önemli bir detay takacağınız işlemciyi soğutmanız gerekli.
Hocam dediğim gibi bilgisayarın içini açıp soğutucu bloğunu çıkarıp bakabilirsiniz, bir de bazı çipsetler uyumsuzluk çıkarabiliyor. Bu yüzden kuzey köprüsü modelini de öğrenmeniz lazım.İşlemcinin öyle olduğunu nasıl anlayabilirim peki?
Youtube'de bilgisayarın tamir videolarında işlemci gözüküyor zahmet olacak ama bakarsanız sevinirim anlayamadım ben.Hocam dediğim gibi bilgisayarın içini açıp soğutucu bloğunu çıkarıp bakabilirsiniz, bir de bazı çipsetler uyumsuzluk çıkarabiliyor. Bu yüzden kuzey köprüsü modelini de öğrenmeniz lazım.
Laptopun içini açıp baktığımda işlemcinin üstünde PGA-989 yazdığını gördüm. i7 740QM ile değiştirilebilir sanıyorum doğru mu?Hocam dediğim gibi bilgisayarın içini açıp soğutucu bloğunu çıkarıp bakabilirsiniz, bir de bazı çipsetler uyumsuzluk çıkarabiliyor. Bu yüzden kuzey köprüsü modelini de öğrenmeniz lazım.
AMD HD Radeon 6370M ekran kartı var takarken termal macun sürsem yeterli olur mu çok ağır işler yapmayacağım. Gerekirse soğutucu da alabilirim gerek var mı?Tamam o zaman değişir ama diğer arkadaşların dediği gibi BIOS gibi unsurlar da var. Düşük ihtimal de olsa uyumsuzluk olabilir, ek olarak i5 480M 35 Watt TDP'ye sahipken i7 740QM 45W TDP'ye sahip. Güç konusunda da düşük ihtimal de olsa sorun yaşama ihtimaliniz var. Son olarak i5 480M dahili GPU'ya sahipken i7 740QM dahili GPU'ya sahip değil anladığım kadarıyla. Yani laptopta görüntü alacak başka bir GPU yoksa görüntü alamama ihtimaliniz var.
Şarj adaptörünü değiştirmem gerekir mi? Gerekirse ne özelliklerde olmalı?Tamam o zaman değişir ama diğer arkadaşların dediği gibi BIOS gibi unsurlar da var. Düşük ihtimal de olsa uyumsuzluk olabilir, ek olarak i5 480M 35 Watt TDP'ye sahipken i7 740QM 45W TDP'ye sahip. Güç konusunda da düşük ihtimal de olsa sorun yaşama ihtimaliniz var. Son olarak i5 480M dahili GPU'ya sahipken i7 740QM dahili GPU'ya sahip değil anladığım kadarıyla. Yani laptopta görüntü alacak başka bir GPU yoksa görüntü alamama ihtimaliniz var.
Cevaplarınız için teşekkür ederim. İşlemciyi takarken dikkat etmem gereken bir şey var mı?Ek bir soğutucuya gerek olacağını pek sanmıyorum, adaptör konusunda da ilk şu an kullandığınız adaptörle test edersiniz. Başka bir adaptör almanızı pek tavsiye etmem.
İşlemciyi çıkarırken soketin yanında bir vida olacak onu çevirip çıkaracaksınız, zaten YouTube videosunda görmüşsünüzdür. Takarken de işlemcinin bir köşesinde üçgen işareti olur, soket kısmında da bu üçgen işaretinden vardır. Takarken o üçgenlerin üst üste gelmesine dikkat edin. Bir de takarken sokete girmezse zorlamayın, pinlerin doğru deliklere geldiğinden emin olun ve ondan sonra takın.Cevaplarınız için teşekkür ederim. İşlemciyi takarken dikkat etmem gereken bir şey var mı?
Hocam tekrardan merhaba, aklıma bir şey takıldı. Bilgisayarın içini açıp baktığımda işlemcinin takıldığı kısımda rPGA-989 yazdığını söylemiştim. Intel'in sitesinde i7-740QM işlemcisinin rPGA-988 soketli olduğu yazıyor, yine aynı şekilde i5-480M içinde rPGA-988 soketli olduğu yazıyor. rPGA-989 ve rPGA-988 farkı nedir?İşlemciyi çıkarırken soketin yanında bir vida olacak onu çevirip çıkaracaksınız, zaten YouTube videosunda görmüşsünüzdür. Takarken de işlemcinin bir köşesinde üçgen işareti olur, soket kısmında da bu üçgen işaretinden vardır. Takarken o üçgenlerin üst üste gelmesine dikkat edin. Bir de takarken sokete girmezse zorlamayın, pinlerin doğru deliklere geldiğinden emin olun ve ondan sonra takın.
Intel'in sitesinde iki işlemci içinde PGA-988 yazıyormuş. Yanlış yazmışım.Hocam tekrardan merhaba, aklıma bir şey takıldı. Bilgisayarın içini açıp baktığımda işlemcinin takıldığı kısımda rPGA-989 yazdığını söylemiştim. Intel'in sitesinde i7-740QM işlemcisinin rPGA-988 soketli olduğu yazıyor, yine aynı şekilde i5-480M içinde rPGA-988 soketli olduğu yazıyor. rPGA-989 ve rPGA-988 farkı nedir?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.