i5-5200 Intel Extreme Tuning Utility ile Overclock Yapmak

HocamLinkBozuk

Decapat
Dizüstü bilgisayarımı 3 yıldır kullanıyorum. Ekran kartı R5 M330. Oyunlarda çok düşük FPS almamın sebebini hep ekran kartıma bağladım. Fakat aynı ekran kartıyla 6200U işlemci kullanan birinin benden sadece 1 üst işlemci farkından daha fazla FPS aldığını gördüm. Bu sayede sıkıntının ekran kartında değil, işlemcide olduğu kanısını çıkardım. Ekran kartımın kötü olduğunu biliyorum ama konu bu değil, size danışmak istediğim Intel Extreme Tuning Utility hakkında. Sadece işlemcimi overclock'lamak istiyorum. Çekirdek voltajını en düşük seviyede arttırdığım anda bile bilgisayar kapanıyor, onu artıramam.

ss.JPG

Default ayarlar bu. Çıkaracağı ses veya batarya ömrü umurumda değil (sürekli fişe takılı), bilgisayarı max kullanacağım süre 2 yıl olur o yüzden bilgisayar ömrü de pek önemli değil. Tek istediğim işlemci çok ısınmadan (kendi kendine kapanmasını istemiyorum, kapanmadığı sürece istediği kadar ısınsın) en yüksek performansı almak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı