i5 5200U Dizüstü bilgisayarda ani FPS düşmesi

BERAT ALTUNTOPPP

Centipat
Sistemim:

Intel Core i5 5200U
4GB RAM
HP Dizüstü bilgisayar.

Laptop kullanıcısıyım fakat durum bu şekilde, oyunu ilk açtığımda 60 FPS sabit fakat oyun ortalarında FPS düşüyordu. O sırada görev yöneticisindeki durum bu şekilde:
Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu noktada CPU ve GPUnun sıcaklık değerleri önemli. Afterburner ve RivaTuner kurun, fps düşüşü yaşayana kadar oyunu oynayın sonra aldığınız sıcaklık değerlerini burada paylaşın.

Sisteminizde ''PROCHOT'' açık olduğundan ekran kartı istenilen dereceye (90-105 arası) çıktığı an otomatik olarak donanım frekans hızı düşüyor. Aynı sorunu ben de yaşıyorum ama gerekli programlarla bu seçenek kapatılabiliyor.
Sisteminizde ''PROCHOT'' açık olduğundan ekran kartı istenilen dereceye (90-105 arası) çıktığı an otomatik olarak donanım frekans hızı düşüyor. Aynı sorunu ben de yaşıyorum ama gerekli programlarla bu seçenek kapatılabiliyor.
Eğer işletim sisteminiz Windows 10 ise gpedit.msc'den programsız ayarı var. Sırasıyla: Yönetim Şablonları> Sistem> Güç Yönetimi> Güç Azaltma Ayarları> Güç Azaltma'yı Kapat. Eğer bu ayarı ''aktif'' hale getirirseniz Güç Azaltma ''deaktif'' olacaktır akabinde sistemi yeniden başlatabilirsiniz. Bu yöntemi denemenizi tavsiye ederim ama olası durumlardan kendinizi sorumlu tutunuz. Eğer işe yaramazsa internette çeşitli programlardan yararlanabilirsiniz.

Son düzenleme:
Ekran kartı harici mi dahili mi?
harici

Eğer işletim sisteminiz Windows 10 ise gpedit.msc'den programsız ayarı var. Sırasıyla: Yönetim Şablonları> Sistem> Güç Yönetimi> Güç Azaltma Ayarları> Güç Azaltma'yı Kapat. Eğer bu ayarı ''aktif'' hale getirirseniz Güç Azaltma ''deaktif'' olacaktır akabinde sistemi yeniden başlatabilirsiniz. Bu yöntemi denemenizi tavsiye ederim ama olası durumlardan kendinizi sorumlu tutunuz. Eğer işe yaramazsa internette çeşitli programlardan yararlanabilirsiniz.
yapamıyorum ??

Hangi tür hata ile karşılaştınız? Eğer gpedit.msc ise internetten sorunu aratırsanız 1-2 dakikada hazır cmd komutlarıyla gpedit.msc'yi açabilirsiniz.
yani sistem şablonları diye birşey bile yok win 10 kullanıyorum
Bu noktada CPU ve GPUnun sıcaklık değerleri önemli. Afterburner ve RivaTuner kurun, fps düşüşü yaşayana kadar oyunu oynayın sonra aldığınız sıcaklık değerlerini burada paylaşın.
şuanda durumbu şekilde oyun kastı bende hemen altt tab yaptım 1300 mh den 300e düştü ve sıcaklıkta bu şekilde
1597402943110.png

yani sistem şablonları diye birşey bile yok win 10 kullanıyorum
Sistem şablonları diye bir şey yok zaten. ''Yönetim şablonlarından'' üstte yazdığım adımlardan sırasıyla yapmanız gerek.
Yabancı kanallardan bir video var, göz atabilirsiniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben de laptop kullanıcısıyım ve PROCHOT yüzünden işlemci ve/veya ekran kartım (ilk hangisi 95 derecenin üstüne çıkarsa) frekansı düşürülüyordu. Bu ayarı yaptım ve bugün GTA V girme fırsatım oldu. Sıcaklık testlerini yaptığımda işlemcim 96 dereceye çıktı fakat herhangi bir hız azaltma, FPS düşüşü yaşamadım.

Sistem şablonları diye bir şey yok zaten. ''Yönetim şablonlarından'' üstte yazdığım adımlardan sırasıyla yapmanız gerek.
Yabancı kanallardan bir video var, göz atabilirsiniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben de laptop kullanıcısıyım ve PROCHOT yüzünden işlemci ve/veya ekran kartım (ilk hangisi 95 derecenin üstüne çıkarsa) frekansı düşürülüyordu. Bu ayarı yaptım ve bugün GTA V girme fırsatım oldu. Sıcaklık testlerini yaptığımda işlemcim 96 dereceye çıktı fakat herhangi bir hız azaltma, FPS düşüşü yaşamadım.

yaptım bakalım inşallah işe yarar yararsa varya aşırı mutlu olurum kardeşim benim

93 derece çok yüksek bir değer. Bu sıcaklıkla oyun oynamayın bence, cihazınıza zarar verebilirsiniz. Fanınız iyi çalışmıyor olabilir. Bazı laptop modellerinin kronik ısınma problemleri oluyor bir de. Onun dışında fanlı altlık alıp laptopunuzu o şekilde kullanabilirsiniz. Ben iyi bir ürün öneremem, bu konuda çok bilgim yok. Ama iyi laptop soğutucusu diye sorarsanız başka bir konuda illa ki bilen biri çıkar. Tek önerim 150 liranın altına bir şey almamanız olur, o fiyatın altındakiler genellikle dandik materyallerden üretilmiş, iyi soğutmayan modeller oluyor. Burada da öneren çıkabilir. PROCHOT'u kapatmanızı da önermem, cihaz kendi sağlığı için hızını düşürüyor sonuçta.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı