Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bilgisayarımda oyun oynarken durduk yere mavi ekran alıyorum. Laptopum bir kere tamire gitti geldi öyle sorun başladı. Önceden böyle art arda almıyordum.
Edit: Şimdi fark ettim, daha önce konu açmışsınız ve DDU ile sürücü kaldırıp, güncel sürücüyü yükleme işlemini yapmışsınız ve yine çözülmemiş. Olsun, ben yine de eklemiş bulundum. Sürücülerinizde bir sıkıntı yoksa yani güncel olduğuna eminseniz DDU yöntemini es geçin.
DDU yönteminden sonra bile sorun yaşıyorsanız, Steelseries Engine ve Logitech ile alakalı yazılımları kaldırıp dener misiniz?
Yüklenemeyen, hatalı veya geç yüklenen modüller:
Rich (BB code):
sshid.sys = Steelseries Engine Driver
LGSHidFilt.sys = Logitech Gaming KMDF HID Driver
kbdhid.sys = HID Keyboard Filter Driver
hidusb.sys = USB Miniport Driver for Input Devices
mouhid.sys = HID Mouse Filter Driver
usbaudio.sys = USB Audio System Driver
edit: şimdi fark ettim, daha önce konu açmışsınız ve DDU ile sürücü kaldırıp, güncel sürücüyü yükleme işlemini yapmışsınız ve yine çözülmemiş. Olsun, ben yine de eklemiş bulundum. Sürücülerinizde bir sıkıntı yoksa yani güncel olduğuna eminseniz DDU yöntemini es geçin.
DDU yönteminden sonra bile sorun yaşıyorsanız, SteelSeries Engine ve Logitech ile alakalı yazılımları kaldırıp dener misiniz?
Rich (BB code):
sshid.sys = Steelseries Engine Driver.
LGSHidFilt.sys = Logitech Gaming KMDF HID Driver.
kbdhid.sys = HID Keyboard Filter Driver.
hidusb.sys = USB Miniport Driver for Input Devices.
mouhid.sys = HID Mouse Filter Driver.
edit: şimdi fark ettim, daha önce konu açmışsınız ve DDU ile sürücü kaldırıp, güncel sürücüyü yükleme işlemini yapmışsınız ve yine çözülmemiş. Olsun, ben yine de eklemiş bulundum. Sürücülerinizde bir sıkıntı yoksa yani güncel olduğuna eminseniz DDU yöntemini es geçin.
DDU yönteminden sonra bile sorun yaşıyorsanız, SteelSeries Engine ve Logitech ile alakalı yazılımları kaldırıp dener misiniz?
Rich (BB code):
sshid.sys = Steelseries Engine Driver.
LGSHidFilt.sys = Logitech Gaming KMDF HID Driver.
kbdhid.sys = HID Keyboard Filter Driver.
hidusb.sys = USB Miniport Driver for Input Devices.
mouhid.sys = HID Mouse Filter Driver.
Yine aynı hatayı almışsınız aslında, büyük bir değişiklik göremedim.
1) DDU ile kaldırıp yeniden kurma işlemini doğru yapıyorsunuz değil mi? Yani hiçbir kalıntı kalmıyor ve en son güncel sürümü yüklüyorsunuz?
2) Ayrıca dediğim Steelseries ve Logitech yazılımları hâlâ duruyor. Yüklenemeyen modüller listesinde olduğu için çakışma veya problem çıkarma gibi bir durumları olabilir. Sileceğim demiştiniz ama sanırım tekrar yüklediniz. Bu programlar olmadan kullanın bir süre, yine de hata alırsanız tekrar bakalım.
3) Bu durum bir ihtimal BIOS'un eski kalmasından kaynaklı da olabilir. BIOS sürümünüzü BIOS'ta olan bir ayarınızın kapalı olmasından dolayı döküm dosyanızdan öğrenemedim. CPU-Z'yi açıp mainboard kısmını ekran görüntüsü olarak gönderir misiniz?
Veya program kullanmadan arama yerine msinfo32 yazıp orada "BIOS Sürümü/Tarihi" kısmını fotoğraf çekip gönderebilirsiniz.
4) Ayrıca kullandığınız bilgisayarın tam modeli nedir? Ona da bakarsınız. Yine aynı şekilde CPU-Z veya msinfo32'de "Sistem Modeli" kısmından öğrenebilirsiniz.
5) Son olarak, ekran kartınızda herhângi bir overclock/undervolt gibi bir işlem yaptınız mı?
1) DDU ile kaldırıp yeniden kurma işlemini doğru yapıyorsunuz değil mi? Yani hiçbir kalıntı kalmıyor ve en son güncel sürümü yüklüyorsunuz?
2) ayrıca dediğim SteelSeries ve Logitech yazılımları hâlâ duruyor. Yüklenemeyen modüller listesinde olduğu için çakışma veya problem çıkarma gibi bir durumları olabilir. Sileceğim demiştiniz ama sanırım tekrar yüklediniz. Bu programlar olmadan kullanın bir süre, yine de hata alırsanız tekrar bakalım.
3) bu durum bir ihtimal BIOS'un eski kalmasından kaynaklı da olabilir. BIOS sürümünüzü BIOS'ta olan bir ayarınızın kapalı olmasından dolayı döküm dosyanızdan öğrenemedim. CPU-Z'yi açıp mainboard kısmını ekran görüntüsü olarak gönderir misiniz?
Veya program kullanmadan arama yerine msinfo32 yazıp orada "BIOS Sürümü/Tarihi" kısmını fotoğraf çekip gönderebilirsiniz.
4) ayrıca kullandığınız bilgisayarın tam modeli nedir? Ona da bakarsınız. Yine aynı şekilde CPU-Z veya msinfo32'de "sistem modeli" kısmından öğrenebilirsiniz.
5) son olarak, ekran kartınızda herhângi bir overclock/undervolt gibi bir işlem yaptınız mı?
2) ayrıca dediğim SteelSeries ve Logitech yazılımları hâlâ duruyor. Yüklenemeyen modüller listesinde olduğu için çakışma veya problem çıkarma gibi bir durumları olabilir. Sileceğim demiştiniz ama sanırım tekrar yüklediniz. Bu programlar olmadan kullanın bir süre, yine de hata alırsanız tekrar bakalım.
3) bu durum bir ihtimal BIOS'un eski kalmasından kaynaklı da olabilir. BIOS sürümünüzü BIOS'ta olan bir ayarınızın kapalı olmasından dolayı döküm dosyanızdan öğrenemedim. CPU-Z'yi açıp mainboard kısmını ekran görüntüsü olarak gönderir misiniz?
4) ayrıca kullandığınız bilgisayarın tam modeli nedir? Ona da bakarsınız. Yine aynı şekilde CPU-Z veya msinfo32'de "sistem modeli" kısmından öğrenebilirsiniz.
5) son olarak, ekran kartınızda herhângi bir overclock/undervolt gibi bir işlem yaptınız mı?