Çözüldü Oyun oynarken alınan mavi ekran sonrasında dump dosyası oluşmadı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Juhrien

Picopat
Makaleler
1
Minidump Rapor Linki
https://google.com
RAM
Kingston Fury DDR4 32 GB (2x16) 3200 MHz
SSD veya HDD modeli
Kioxia Exceria Plus G2 1 TB M.2
Ekran kartı
GALAX RTX 4060 Ti
Anakart
GIGABYTE B450M S2H
İşlemci
AMD R5 5600
EA FC 25 oynuyordum, iyi gidiyordu sonra 3-5 saniye aralıklarla takılmalar başladı ve bir anda mavi ekran yedim. Minidump dosyalarını barındıran klasörü buldum ama yakın tarihe ait bir dump dosyası bulamadım, yok. Hata analizi yapmayı bilmiyorum yardımcı olur musunuz? Minidump dosyası neden oluşturulmamış olabilir?

Çözüm
Hocam 20 dakika zorunlu değil. 10 dakika yapın yeterli. Direkt kapatmayın yazılımı. Üst menüden stop yapıp çıkın.
16 dakika yapmış sayılayım o zaman. 61 derece oldu bu arada maksimum.

@turko35408 nasıl anlatırım bilemiyorum. PBO açıkken 90 dereceye dayandı işlemci ve 140 W tüketmeye başladı. 5 dakika boyunca kapanmadı 89-90 derecede kaldı ama mavi ekran almadım. Şimdi oyuna girip deneyeceğim sıcaklıklara ne oluyor diye.

Şimdi oyuna girip denedim. Sıcaklıklarda herhangi bir zıplama yok. 60 ile başlıyor ve 65 derecelere kadar çıkıyor. Fakat bu sefer mavi ekran veriyor, 5 dakikalık yaptığım test aksine. Emin olamadığımdan için o testi 15-20 dakika yapacağım.

Yaklaşık 15 dakikalık Prime95 testini yaptım ve sonuç aynı. 90 derecelerde gezdi ve mavi ekran almadım. Yani, işlemcinin ısınmasıyla ya da güç yetmezliği gibi bir problem yok gibi görünüyor zira oyunda işlemcinin yarısını zar zor kullanırken bile girdikten 2-3 dakika sonra mavi ekran alıyorum. (o sırada işlemci derecesi 60-65 civarlarında geziyor)

Çok illet bir sorunmuş bu. Ne yapacağım bilmiyorum. PBO kapatınca düzeliyor ama PBO kapatılır mı ya? PBO kapatırsam R5 3600 olur işlemci. OC ve PBO ayarlarından anlayan biri olsa yardım etse keşke.

@turko35408 başka bir foruma oyundayken ve mavi ekran almadan önce 12v, 5v ve 3.3v değerlerini kaydettiğim bir video gönderdim ve birisi 3.3v'nin mavi ekrana sebep olduğunu, PSU kablolarını çıkarıp tekrar takmayı denememi söyledi. Sana videoyu göndersem sende kontrol edebilir misin?

Son durum güncellemesi. PSU değiştirdim, sorun çözüldü.

@turko35408
Olabilir. Ama önce iyice araştırın.
Hi everyone,

I struggled with this issues for a long time and didnt want to lose time to RMA my cpu, after days of tweaking i finally found a fix that dont reduce drasticly performances.

.....

The solution I setteled with is to simply downclock the boost frequency of the cpu, it is now 100% stable with only a loose of like 0.15Mhz in boost mode so i am happy with it. Not what i payed for and ideal but it is stable and i dont need to RMA it so i am happy.

To do this, go to BIOS, set PBO to advanced, enable negative boost override.

You then test at which negative override your pc dont crash. For me it is 150.

Böyle demiş birisi. Kısacası PBO ayarını auto değil advanced yapıp, negative boost override ayarını açıp ideal değeri yazınca çözülmüş problemi. Bende böyle yapmayı deneyebilirim. Tabi OC gibi şeylerden anlayan biri varsa konuya etiketlersen daha iyi olur.

Hocam 20 dakika zorunlu değil. 10 dakika yapın yeterli. Direkt kapatmayın yazılımı. Üst menüden stop yapıp çıkın.
16 dakika yapmış sayılayım o zaman. 61 derece oldu bu arada maksimum.

@turko35408 nasıl anlatırım bilemiyorum. PBO açıkken 90 dereceye dayandı işlemci ve 140 W tüketmeye başladı. 5 dakika boyunca kapanmadı 89-90 derecede kaldı ama mavi ekran almadım. Şimdi oyuna girip deneyeceğim sıcaklıklara ne oluyor diye.

Şimdi oyuna girip denedim. Sıcaklıklarda herhangi bir zıplama yok. 60 ile başlıyor ve 65 derecelere kadar çıkıyor. Fakat bu sefer mavi ekran veriyor, 5 dakikalık yaptığım test aksine. Emin olamadığımdan için o testi 15-20 dakika yapacağım.

Yaklaşık 15 dakikalık Prime95 testini yaptım ve sonuç aynı. 90 derecelerde gezdi ve mavi ekran almadım. Yani, işlemcinin ısınmasıyla ya da güç yetmezliği gibi bir problem yok gibi görünüyor zira oyunda işlemcinin yarısını zar zor kullanırken bile girdikten 2-3 dakika sonra mavi ekran alıyorum. (o sırada işlemci derecesi 60-65 civarlarında geziyor)

Çok illet bir sorunmuş bu. Ne yapacağım bilmiyorum. PBO kapatınca düzeliyor ama PBO kapatılır mı ya? PBO kapatırsam R5 3600 olur işlemci. OC ve PBO ayarlarından anlayan biri olsa yardım etse keşke.

@turko35408 başka bir foruma oyundayken ve mavi ekran almadan önce 12v, 5v ve 3.3v değerlerini kaydettiğim bir video gönderdim ve birisi 3.3v'nin mavi ekrana sebep olduğunu, PSU kablolarını çıkarıp tekrar takmayı denememi söyledi. Sana videoyu göndersem sende kontrol edebilir misin?

Son durum güncellemesi. PSU değiştirdim, sorun çözüldü.

@turko35408

Son düzenleme:
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı