i5 6400, GTX 1060 Sistem

Sistemi inventustan satın alacağım için önerdiğiniz kasayı alamıyorum çünkü orada yok. Kasa olarak 3 kasa arasında kaldım; Zalman R1, Corsair Spec 03, Zalman Z3 Plus. Corsair'in bu kasası sanırım çok fazla toz topluyormuş ve ben senede 1 yaparım genelde temizliği ancak bu kasada 7 ayda bir gibi bir sürede yapmalıymışız bu kadar uğraşmak istemiyorum doğrusu. Bir diğer sorduğum soruya cevap gelmedi henüz İnventusta montaj ve test için herhangi bir şey yapmamıza, işaretlememize gerek var mı sinerjide ki gibi?

1-O sisteme aldığınız anakart gerçekten en düşük başlangıç seviyesinde bir anakart. Unutmayın ki anakart ilereye dönük bir yatırımdır ve bütçede kısılacak bir parça değildir bütçeni zorlayıp en azından MSI B150M BAZOOKA Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133MHz USB3.1 Anakart bunu almanızı tavsiye ederim.
2- Kasa konusunda bir fikir söylemeyeceğim fakat genişinden bir kasa alman yeterli olacaktır. Sistemde gerçekten üst seviye bir soğutmaya ihtiyaç duyacak bir şey olduğunu düşünmüyor 2 fanlı ferah ve düzgün kablolama ile sisteminiz gayet makul ısıda kullanılacaktır zaten.
3-Ben tercihimi Seagate Barracudadan yana kullanırdım.
4-Şuan Corsair kullanıyorum ve çok memnunum yakın bir zamanda güç kaynağım patladığı için kontrol amaçlı servise gitti geldi ve gerçekten servis kalitesi ve hızıda muazzam.

Velhasıl kelam kesinlikle anakartınızı değiştirmenizi tavsiye ediyorum. Diğer parçalar içinse tercihler okadarda önemli tercihler değil. Sadece kasa konusunda önceliğiniz içindeki güç kaynağının kalitesi olmalı(yada harici güç kaynağı) artık nasıl alırsanız.

Anakart konusunda uzun süre araştırdım düşük bütçe olduğu için en uygun anakart bunun olduğunu düşünüyorum tabii ilerde güncelleyeceğim hep bu kalmayacak. PSU olarak Zalman 600Le kasa olarak Z3 plus düşünüyorum şuan da. Corsair'in hangi modelini kullanıyorsunuz acaba?

Bütçe yetse alırım da hocam 16'ya yetmiyor maalesef. Şuan kafamda takılan tek soru kasa. Corsair champ serisi önerilmiyor malzeme kalitesi ve iç hacmi çok kötüymüş. Sanırım Z3 Plus alacağım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı