i5 6400 RX 460 vs i3 6100 RX 470

Bütçe esneyebilir fakat işletim sistemi için Key ve birkaç oyun alacağım için 2600 diyelim monitör dahil.

Bütçene 50 TL ekleyebilirsen alttaki sistemi alabilirsin.

upload_2016-11-8_17-0-54.png

Sistem güzel fiyatlar uygun fakat Sinerji'ye bile zor güvendim açıkcası bu siteye güvenemedim. Kargoda falan bir sorunla karşılaşmaktan çekiniyorum.

İstanbulda oturuyorsan aynı vatanbilgisayar gibi elden satın alabileceğin mağazası var. Ayrıca eksen sinerjidende eskidir. Bu siteyi tercih etmemdeki en büyük etken şu an 3.17 TL olan dolar kurunun bu sitede 3 TL sabit olmasındandır.

İstanbulda oturuyorsan aynı vatanbilgisayar gibi elden satın alabileceğin mağazası var. Ayrıca eksen sinerjidende eskidir. Bu siteyi tercih etmemdeki en büyük etken şu an 3.17 TL olan dolar kurunun bu sitede 3 TL sabit olmasındandır.
Benim de merak ettiğim bir konu bu nasıl olur da bunu yapabiliyorlar anlamadım şahsen ?

Bence i5 ve RX 460 daha mantıklı olur. Nedeni de RX 470 ile i3 6100 darboğaz konusunda sınırlarda kalır diye düşünüyorum. RX 470 %80'lerde kalabilir. Bu da ağır oyunlarda/programlarda işlemcinin sınırlarda çalışmasına neden olacaktır ve işlemci çoğunlukla yüksek sıcaklıklarda çalışacak demektir. Ekran kartları zaten stabil %100 yükte çalışacak şekilde tasarlandığı için böyle bir sorun olmaz.

i5 6400-RX 460 ikilisinde de ekran kartı performansı düşük kalıyor ama sistem diğerine oranla daha rahat olacaktır. i3 6100-RX 470 ile yapılmış
Rx 470 + i3 darboğaz yapıcağı halde rx 460 + i5 ten daha iyi performans vericektir. Ayrıca işlemcide de %100 kullanımda sorun çıkarmıyıcaktır. Stok soğutucusu da soğutma da zorlanmıyacaktır. :raadol:

Rx 470 + i3 darboğaz yapıcağı halde rx 460 + i5 ten daha iyi performans vericektir. Ayrıca işlemcide de %100 kullanımda sorun çıkarmıyıcaktır. Stok soğutucusu da soğutma da zorlanmıyacaktır.
Söyledikleriniz doğru. Zaten benim yazdıklarım bunu anlatıyor. %100 işlemci kullanımı demek işlemcinin ısınması demek. Ömrü boyunca 30-40 derece arası çalışmış bir işlemcinin performansı 60-70 derece arasında çalışan bir işlemcinin performansından ciddi farklar olmasa da farklı olur. Ayrıca bu işin içinde termal macun ömrünün kısalması gibi değişik etkenler de var. Kısaca sürekli stres altında çalışan bir işlemci ile yarı yükte çalışan bir işlemci düşünün. İyi performans verir orası ayrı bir konu.

Sinerjiden i3 6100-Rx 460 almayı planlıyorum siz memnun musunuz?
Ben ekran kartından memnunum. RX 470 ile arasında çok ciddi bir performans farkı var tabi ama benim işimi görüyor RX 460.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı