i5 6400 RX 460 vs i3 6100 RX 470

Söyledikleriniz doğru. Zaten benim yazdıklarım bunu anlatıyor. %100 işlemci kullanımı demek işlemcinin ısınması demek. Ömrü boyunca 30-40 derece arası çalışmış bir işlemcinin performansı 60-70 derece arasında çalışan bir işlemcinin performansından ciddi farklar olmasa da farklı olur. Ayrıca bu işin içinde termal macun ömrünün kısalması gibi değişik etkenler de var. Kısaca sürekli stres altında çalışan bir işlemci ile yarı yükte çalışan bir işlemci düşünün. İyi performans verir orası ayrı bir konu.

Ben ekran kartından memnunum. RX 470 ile arasında çok ciddi bir performans farkı var tabi ama benim işimi görüyor RX 460.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ultrada gayet akıcı. Oynayacağım oyunlar bu tarz olduğu için çok uçmak istemiyorum. Bu ekran kartını beğendim.

@Creeptomani @CraZyNoMaD Asus Dual RX460 2GB GDDR5 128Bit-MSI RX460 OC 4GB GDDR5 128Bit sizce bunlardan hangisi? MSI tek fanlı o yüzden bi fark yaratır mı?

Arada fark olmaz diye düşünüyorum. Asus malzeme kalitesi olarak daha çok beğeniliyor. İki modelde de ısı borusu yok sanırım. Benim kullandığım Sapphire 2GB olan modelde 2 adet ısı borusu var. Soğutma konusunda Sapphire daha iyi olur diye düşünüyorum.

Arada fark olmaz diye düşünüyorum. Asus malzeme kalitesi olarak daha çok beğeniliyor. İki modelde de ısı borusu yok sanırım. Benim kullandığım Sapphire 2GB olan modelde 2 adet ısı borusu var. Soğutma konusunda Sapphire daha iyi olur diye düşünüyorum.
Sapphire RX460 Nitro 2GB GDDR5 128Bit var Sinerji'de. Nitro model mi oluyor? Sizce bu üç markadan hangisini seçmeliyim bir de 2gb-4gb fark eder mi?

Sapphire RX460 Nitro 2GB GDDR5 128Bit var Sinerji'de. Nitro model mi oluyor? Sizce bu üç markadan hangisini seçmeliyim bir de 2gb-4gb fark eder mi?
4GB bu kart için biraz fazla diyebilirim. Sapphire modelinde Nitro olan 4GB olan. Diğeri benim kullandığım bildiğim kadarıyla Nitro diye geçmiyor ve 2GB. Eğer aradaki fiyat farkını fazla bulmuyorsanız 4GB Sapphire modelini öneririm. Ama performans olarak aradaki fark yok denecek kadar az. Bir istisna MSI 4GB modeli tek fanlı bence soğutması diğerleri kadar iyi değildir. Onun dışında modellere bakın hangisinin görünüşü hoşunuza giderse onu alın derim.

4GB bu kart için biraz fazla diyebilirim. Sapphire modelinde Nitro olan 4GB olan. Diğeri benim kullandığım bildiğim kadarıyla Nitro diye geçmiyor ve 2GB. Eğer aradaki fiyat farkını fazla bulmuyorsanız 4GB Sapphire modelini öneririm. Ama performans olarak aradaki fark yok denecek kadar az. Bir istisna MSI 4GB modeli tek fanlı bence soğutması diğerleri kadar iyi değildir. Onun dışında modellere bakın hangisinin görünüşü hoşunuza giderse onu alın derim.
Yanlış yazmadılarsa Nitro yazan hem 2gb hem 4gb var. Sapphire almayı düşünüyorum 2gb olanı.

Msi olan 4GB ve muhtemelen pahalıdır. Bence 2GB bu kart için yeterli bu yüzden ucuz olanı tercih et derim.

Aslında 460 yerine 470 alabilsen şu muhteşem kart var. Sadece tak çıkar fan özelliği için bile alınır.

XFX RX 470 RS BlackEdition OC 4GB DDR5 256bit DX12 AMD Radeon Ekran Kartı Oyuncuların Güvenilir Marketi GameEkstra.com 'da

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Msi olan 4GB ve muhtemelen pahalıdır. Bence 2GB bu kart için yeterli bu yüzden ucuz olanı tercih et derim.

Aslında 460 yerine 470 alabilsen şu muhteşem kart var. Sadece tak çıkar fan özelliği için bile alınır.

XFX RX 470 RS BlackEdition OC 4GB DDR5 256bit DX12 AMD Radeon Ekran Kartı Oyuncuların Güvenilir Marketi GameEkstra.com 'da

Msi olan 4gb tek fanlı ve 500TL
Aslında bütçem var fakat hepsini bilgisayara yatırmak istemiyorum. Hem oynayacağım oyunlar Overwatch,CS:GO,H1z1,Rainbow six falan onun için de Rx 470 almak istemiyorum. Hem oyunların ve w10 key'in bütçesi azalıyor. Belki ilerde bikaç sene sonra arttırırım.

RX 460 modeli için 2 GB VRAM yeterli. 4 GB modeli 2 GB olan modele göre biraz daha performanslı olabilir bu kartı 2 GB'lık modelinden ayırmak için biraz daha OC yapılmış ama aradaki fark az.

RX 460 modeli için 2 GB VRAM yeterli. 4 GB modeli 2 GB olan modele göre biraz daha performanslı olabilir bu kartı 2 GB'lık modelinden ayırmak için biraz daha OC yapılmış ama aradaki fark az.

Bu video gözümden kaçmış. Marka olarak Sapphire Nitro 2gb olanı düşünüyorum sizin bir öneriniz var mı?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı