i5 6400 Sistem ile GTX 1070 Uyumu

Kasa hediye olarak hazır kasa halinde gelmişti yani toplama değil. Gördüğüm kadarı ile RAM'lerin üstünde Samsung yazıyor samsun marka herhangi bir koruması yok ince yeşil bellek 8GB DDR4 2400MHz biraz kötü anlatmış olabilirim bilgim sınırlı bu konularda.

GTX modelleri olursa çok hoş olur Nvidia uygulamalarının çoğunu kullanıyorum bunlara olan alışkanlığımı da yenileriyle bozmak istemem :p
RTX model ekran kartları GTX model ekran kartlarının yeni jenerasyonu sayılır. Bir kayıp olmaz yani tam tersi iyi olur :D Aynı markanın yeni modelleri.

Yok RTX i biliyorum RX yani amd modellere yabancıyım
RTX model ekran kartları GTX model ekran kartlarının yeni jenerasyonu sayılır. Bir kayıp olmaz yani tam tersi iyi olur :D Aynı markanın yeni modelleri.
Rtx biliyorum rx yani amd modellere yabancıyım ve 1700tl bütçem var ikinci el 1070 bulduğum için yzdim varsa daha iyi şu şu olur dediğiniz önerilerinizi bekliyorum.

O zaman 1070 alıyorum bi ram lazım işlemci kurtarır değilmi ekran kartının max performansı için?
Usta ekran kartını sen max performansta çalıştırırsın. Her ihtimalde çalışır. Fakat işlemcin buna ne kadar yetişir işte mevzu bu. 60Hz bir monitör sahibi isen bunları hiç düşünme bile. Bende 144Hz var, i5 7600 var doyuruyor. i5 6400 ve GTX1070 seni 60Hz bir monitörde çok mutlu eder hiç merak etme. Grafik ayarlarını sonuna kadar açarsın.

Peki ram şartmı? 8gb kurtarırmı? Tatmin etmezse bi 8 dahamı alayım yoksa +4gb yeterli olurmu?
Usta ekran kartını sen max performansta çalıştırırsın. Her ihtimalde çalışır. Fakat işlemcin buna ne kadar yetişir işte mevzu bu. 60Hz bir monitör sahibi isen bunları hiç düşünme bile. Bende 144Hz var, i5 7600 var doyuruyor. i5 6400 ve GTX1070 seni 60Hz bir monitörde çok mutlu eder hiç merak etme. Grafik ayarlarını sonuna kadar açarsın.

Peki ram şartmı? 8gb kurtarırmı? Tatmin etmezse bi 8 dahamı alayım yoksa +4gb yeterli olurmu?
+4 işine hiç girme bence. Ramin şu an Single Channel (tek kanal) çalışıyor. İki tane aynı değere sahip belleğe taktığın zaman Dual Channel (Çift kanal) çalışıyor. Bu sana ciddi bir performans artışı sunacak. 4GB eklersen bu özellik etkinleşmez. İşlemcin ucu ucuna götürecek zaten. Böyle bir desteğe ihtiyacı var. Ayrıca oyunlar artık 8GB'ı çok rahat geçiyor. Battlefield V oynuyorum ben 10 GB sadece oyun kullanıyor. LoL gibi düşük sistemlerde çalışan bir oyunu oynadığım zaman altta bir müzik çalıyorsa yine 8GB'ı çok rahat aşıyor. İmkanın el verdiği bir zamanda mutlaka yükselt.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı