i5 6400 ve GTX 1050 Ti sistemi yükseltmek mantıklı mı?

Pardon hocam karıştırmışım, 3300X in 2.el piyasası nedir?
Nasıl bir fiyattan alınması makul, arkadaşın yükseltme düşüncesi var.

1300 TL civarı uygundur şu ilanlar gibi. 3600 ile ilişkileri biraz karmaşık, oyunlarda ise 2600, 4500 gibi 6 çekirdekleri sağlam dövüyor. Nadir bulunuyor ama uygun fiyata bulunursa direkt al tak. Benim de buradan yükselteceğim işlemci minimum 5600 olur, aşağısı fark yaratmıyor.

Zaten şimdi kullanamayacaksan yenileme yapma her ay birikimini koy. İhtiyacın olduğu zaman birikim miktarına göre en iyisini almaya çalış. Şimdi alıp kullanamayacaksan ve yeterli gelmeme ihtimali varsa beklet daha iyi. Yinede sen bilirsin.
Bu yöne de aklım yatmaya başladı. Sonuçta sosyal hayatım olmayacak bir süre. Para biriktirebilirim.

1300 TL civarı uygundur şu ilanlar gibi. 3600 ile ilişkileri biraz karmaşık, oyunlarda ise 2600, 4500 gibi 6 çekirdekleri sağlam dövüyor. Nadir bulunuyor ama uygun fiyata bulunursa direkt al tak. Benim de buradan yükselteceğim işlemci minimum 5600 olur, aşağısı fark yaratmıyor.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Ya bu işlemciyle yürüyeceğim, ya da piyasa uçmazsa para biriktirip yeni sistem alacağım.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Ya bu işlemciyle yürüyeceğim, ya da piyasa uçmazsa para biriktirip yeni sistem alacağım.

İkinci elde 3300X ve 3600 artık tuttuğuna bütçeni teklif et. Bunların oyun performansı sağlamdır, ben RAM'leri overclocklu ve 3300X'i de kule tipi soğutucu ile kullanıyorum 6600 XT'yi bayağı bayağı götürüyor. 5600'e geçecez dedik 2 sene olacak daha geçmedim. Konu para da değil, beygir gibi çalışıyor işlemci daha falsosunu görmedim.

@kino 3300x buldum 1400 liraya bu ay içinde alacağım gibi gözüküyor. Bilgisayar işi yattı ailem yüzünden maalesef. Anakartım uymadığı için de hemen takamam sisteme. Yan tarafta bilgisayarcı var, ona götürsem testlerini ona yaptırabilir miyim? Arıza/yüksek sıcaklıktan korkuyorum. Bir de a320 veya b450 anakart önerebilir misiniz 1000 lira aşağısına sahibinden üzerinden?

@kino 3300x buldum 1400 liraya bu ay içinde alacağım gibi gözüküyor. Bilgisayar işi yattı ailem yüzünden maalesef. Anakartım uymadığı için de hemen takamam sisteme. Yan tarafta bilgisayarcı var, ona götürsem testlerini ona yaptırabilir miyim? Arıza/yüksek sıcaklıktan korkuyorum. Bir de a320 veya b450 anakart önerebilir misiniz 1000 lira aşağısına sahibinden üzerinden?
Güncelleme, anakartı aldım.

@kino hocam 1200 liraya fanlı, kutulu r3 3300x aldım. Memnun eder umarım.

Son düzenleme:
@kino hocam 1200 liraya fanlı, kutulu r3 3300x aldım. Memnun eder umarım.

Güzel seçenek. Memnun eder tabii 2 seneye yakındır kullanıyorum, yalnız stok fanı bu işlemcinin agresifliğine pek yetemiyor uygun olduğun vakit bir tane kule tipi çekmen yararına olur.

Güzel seçenek. Memnun eder tabii 2 seneye yakındır kullanıyorum, yalnız stok fanı bu işlemcinin agresifliğine pek yetemiyor uygun olduğun vakit bir tane kule tipi çekmen yararına olur.
Şuanlık biraz fakir kaldım ama param olunca kule tipi çekerim teşekkürler 😅

Güncelleme: İşlemci & anakartı monte ettik.

Eski işlemcime göre oyun performansı:

İ5 6400 2.70 GHz

Valorant: Min: 130 Av: 150 Max: 180 FPS (60-70 Derece arası, termal macun sürüldü)

CSGO: Min: 120 Av: 160 Max:180 FPS

GTA 5: Min: 45 Av: 70 Max: 80

R3 3300X

Valorant: Min 220: Av: 250 Max: 320 FPS

Csgo: Min: 230 Av: 300 Max: 400 FPS

GTA 5: Min: 75 Av: 100 Max: 120 FPS

Burada beni en çok şaşırtan GTA 5 oldu diyebilirim. Sonuçta ekran kartına önem veren bir oyun. Online & Offline modda test ettim. Eski işlemcim biraz ısındığından dolayı mı bilmiyorum ama arada sırada küçük droplar yiyebiliyordum GTA'da. Lakin bunda kaymak gibi oynattı. Memnun kaldığımı söyleyebilirim. 🙂 Uğraştırdı montesi ama bir problem çıkarmadı şükür ki.

Düzenleme: "(60-70 Derece arası, termal macun sürüldü)" Kısmı R3 3300X'in Valorant testi için geçerli. Yanlış yazmışım.

Düzenleme 2: Bunu eklemeyi unuttum. GTA 5 Very High ayarlar, Valo & CS düşük ayarlar 1080p'de yaptım testleri. Şunu da belirtmek isterim ki 8 GB ram ve eski işlemci ile Normal ayarlarda 60 FPS alamıyordum şehir içinde. 50'lerde geziyordu. Şuan Very High'da dropsuz 100-110 FPS oynatıyor.

Son düzenleme:
@ErenY hayırlı olsun tekrardan, tüm oyunlarda işlemci gücü önemlidir. Ekran kartın iki işlemci ile %99 beslense bile daha güçlüsü ek kareler çıkarabiliyor tecrübe ile sabit. Valorant'ta kule tipi ile 50-55 civarı takılıyor bende, sendeki 60-70 derece iyi ama bir tık frekans kısabilir kendiliğinden. Memnun kaldığına sevindim 3300X o fiyata alabileceğin en iyi işlemciydi.

@ErenY hayırlı olsun tekrardan, tüm oyunlarda işlemci gücü önemlidir. Ekran kartın iki işlemci ile %99 beslense bile daha güçlüsü ek kareler çıkarabiliyor tecrübe ile sabit. Valorant'ta kule tipi ile 50-55 civarı takılıyor bende, sendeki 60-70 derece iyi ama bir tık frekans kısabilir kendiliğinden. Memnun kaldığına sevindim 3300X o fiyata alabileceğin en iyi işlemciydi.
Teşekkür ederim.

Bu arada bir güncelleme daha yapayım. BF5 oynadım, 74 derecenin üstüne çıkmadı işlemci stok soğutucuyla. FPS'de 70-80-90'larda gezdi. 8 GB Ram + i5 6400 ile BF1'de 60 FPS alamıyordum vallahi şaşırttı. 😃

@kino

Hocam sizce 2700 nakit var. Üstüne koyabilirsem RX 6600 alacağım. Alamazsam RX 5700-XT nasıldır? Bir de işlemcim 74 derecenin üstünü görmüyor ama nadiren örneğin 68 derece iken birden 78'e fırlıyor sonra hemen geri düşüyor normal mi?

Son düzenleme:
@ErenY normal çünkü voltaj sıçramaları agresif işlemcinin. Soğutucu tepkime verene kadar o değerleri görebilir. GPU olarak ise 6600 al, 5000 serisine pek bulaşma.
Para olsa dönüp bakmayacağım ama toplamak zor, daha kitap alacağım bakkala gidecek para kalmadı üstümde o yüzden RX 5700 XT düşünüyorum biraz da.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı