i5 6400 ve GTX 950 Sistem Vızıltı Sesi Sorunu

Gamze Biçen

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda sadece oyunlarda yüksek çözünürlükte sinek vızıltısı gibi bir ses alıyorum gece özellikle kulaklık takmıyorken. Bu ses çıldırtıyor ayarları düşürünce ses de gidiyor. Yeni fark ettim monitörü kapatınca kasadan gelen ses yok oluyor, eski monitörüm 19 inch bir monitördü yenisi 21 inch yeni aldığımda bu ses daha fazla. 1920x1080 monitörüm.

Sistemim:
  • High Power Plus 500w 80+ aktif PFC güç kaynağı
  • GTX 950 ekran kartı
  • i5 6400 işlemci

Düzenli bakımını yapıyorum. Haftada bir temizliyorum kasayı toz vs. yok.

Eğer grafik ayarlarını düşürdüğünüzde ses daha az geliyorsa ve eğer siz daha büyük bir monitör aldığınızda ses artıyorsa o ses ekran kartınızdan geliyordur. Ekran kartınızın soğutucusunu çıkarıp temizleyin. Eğer yapamayacak durumda iseniz bir bilgisayarcıya temizletin. Ekran kartına yğk bindiğinde otomatik olarak fan devrini arttırıyorsa o ses fandan geliyor olabilir. Emin olmak için fanları tutarak çalıştırın ve ses geliyor mu diye bakın. Bana göre sorun her şekilde ekran kartındadır.

MSI Afterburner ile test ettim daha önce ses fandan gelmiyor. Haftada 1 temizliyorum fanları tabi içini açmadım hiç. Mimar bi arkadaşımda GTX kartlarda böyle bi sorun var o ses normal parçacıklardan geliyor yeni çıkan GTX serisinde yok o sorun gibi bi yorum yaptı kararsız kaldım.

MSI Afterburner ile test ettim daha önce ses fandan gelmiyor. Haftada 1 temizliyorum fanları tabi içini açmadım hiç. Mimar bi arkadaşımda GTX kartlarda böyle bi sorun var o ses normal parçacıklardan geliyor yeni çıkan GTX serisinde yok o sorun gibi bi yorum yaptı kararsız kaldım.
Fanları elinizle kapatıp bir deneyin siz. O zaman sorun fanlardaysa anlarız. Değilse de demek ki başka bir sıkıntı var. Ancak dediğiniz gibi de olabilir, kartın kendisi böyle olabilir. Bu arada model belirtmemişsiniz. Lütfen belirtin.

Başıkta yazdım modelini görmediniz galiba.
  • Asus GeForce GTX950 STRIX GAMING GDDR5 2GB 128Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı
Şimdi şöyle zaten oyuna girince ekran kartı fanları direk çalışmıyor belli bi ısıya ulaşınca dönmeye başlıyor elle kapatmaya hiç gerek yok oyuna girer girmez o vızıltı sesini alıyorum.

Bu sesin kaynağı HDD, PSU veya ekran kartı olabilir. Sistemi kartsız deneyin, eğer ses geçerse kartta Coil Whine vardır garantiye yollayın. Eğer ses geçmezse farklı bir PSU ile deneyin, yine geçmezse farklı bir disk deneyin. Bu arada kasada CD-Rom falan varsa kablosunu çıkarım ve bütün vidaların sıkı olduğundan emin olun, bazen böyle küçük şeyler çok uğraştırıyor.

Peki sorunum Coil Whine ise garantiye yollamalımıyım çünkü yollayanların bi çoğu sesin devam ettiğini bu modelde olan bi sorun olduğunu yazmışlar biride arkadaşım?

Garantiye göndermelisiniz, sorun çözülür. Ama önce Coil Whine olduğundan emin olmalısınız.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı