i5 650 ile 1050 Ti darboğaz yapar mı?

Puding Bey

Kilopat
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar. Benim bütçem şu aralar kısıtlandı. Yani demek istediğim işlemci alıcak bir param yok. i5 650'nin yanına bir GTX 1050 TI taksam darboğaz yaşar mıyım?

Anakart modelim: H55M-S. RAM modelim: 4GB RAM 1330 MHz. Şu anki ekran kartım R7 240.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet yapar. Kullanabilirsiniz ancak özellikle Multiplayer oyunlarda yetersiz kalacaktır. İşlemciyi halletseniz de 4 GB RAM yetersiz. muhtemelen sisteminizde SSD de yok. Bu sisteme böyle bir yatırım yapmak mantıksız olacaktır.

Evet yapar. Kullanabilirsiniz ancak özellikle Multiplayer oyunlarda yetersiz kalacaktır. İşlemciyi halletseniz de 4 GB RAM yetersiz. muhtemelen sisteminizde SSD de yok. Bu sisteme böyle bir yatırım yapmak mantıksız olacaktır.
Fortnite oynamak istiyorum. Dediğiniz gibi olabilir darboğaz, ancak grafikleri yükseltirsek; ekran kartına yük bindirmez miyiz ? Yani CPU'ya binen yük azalmaz mı ?

Anakartınız gayet iyi. İşlemciniz yeterli sayılabilir derecede fakat bir miktar darboğaz yapmakta. 2 ay öncesine kadar aynı işlemci ile 1050 Ti kullanıyordum. FPS takıntınız yoksa gayet yeterli geliyor. Fakat Aliexpress üzerinden x3440 alırsanız çok daha iyi olur. 82 lira civarı satılmakta şu an.

Anakartınız gayet iyi. İşlemciniz yeterli sayılabilir derecede fakat bir miktar darboğaz yapmakta. 2 ay öncesine kadar aynı işlemci ile 1050 Ti kullanıyordum. FPS takıntınız yoksa gayet yeterli geliyor. Fakat Aliexpress üzerinden x3440 alırsanız çok daha iyi olur. 82 lira civarı satılmakta şu an.
Alırım peki ama bu 1050 Ti ile sizin dediğiniz işlemci uyumlu mu? (Anakartımla)

Son düzenleyen: Moderatör:
Elinizdeki işlemci ve benim söylediğim işlemci anakartınız için uyumlu. Ekran kartınızda aynı şekilde uyumla. Yanlız şunu belirteyim bunların yanında minimum 4 GB daha RAM eklemeniz lazım. Minimum 8 GB RAM yapın. Günümüz oyunları için 4 GB kesinlikle yetmemekte.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı