i5 2500 250 ₺ civarı, E5450 ise 84 ₺ gibi bir fiyata geliyor bu aradaki yaklaşık 3 kat fiyat farkını da hesaba katmak lazım.
@OMGCreative Attığım videoda görebileceğiniz üzere işlemci kullanımı pek çok oyunda yüksek ama GPU kullanımı da düşük bir seviyede kalmıyor. Oyunların çoğunda %99 GPU kullanımına ulaşılıyor, FPS değerleri de gayet akıcı oyun oynatacak seviyede. Yanlış görmediysem Mirror's Edge Catalyst hariç hiçbir oyunda FPS drop ile karşılaşmadım ben video boyunca. Bence E5450 yeterlidir. Eğer PSU'yu 400 watt'ın altında almazsanız X5460'da tercih edebilirsiniz. X5460 bir tık daha iyi.
Aşağıdaki Türkçe videolarda da oyun testleri var. CPU - GPU kullanımlarını takip edebilirsiniz.
+12V kanalından 21-22A ve 260 watt kadar verebilen 400 wattlık bir PSU işinizi görür. Bunu hesapladığım siteden aldığım linki aşağıya koyuyorum, ordan kendiniz de bakabilirsiniz. Kasa da benim linkini verdiğim anakart gibi m-ATX boyutunda bir anakart seçtiğiniz sürece m-ATX ve ATX boyutlu herhangi bir kasa işinizi görür, kablo saklama alanı olması da çok çok iyi olur. Eğer ATX bir anakarta yönelirseniz alacağınız kasanın da ATX boyutta olması gerek. Kasada bir önde bir arkada 2 fan olması yeterli hava akışını sağlar bu sistem için. Siz bu özellikleri karşılayan ikinci el ürünlere de yönelebilisiniz.
Intel Xeon X5460 3166 MHz Harpertown NVIDIA GeForce GTX 1050 - PSU Calculator - Build CIwABE
PUBG: