İ5 650 ve GTX 960 Sistem PUBG oynanır mı?

OC ile sadece tek çekirdek gücü artmaz malesef. Artı 970 konusunda o kadar emin olmayın youtube üzerinde stok hali ile GTX 1070 test videoları var onu bile stok haliyle besleyebiliyor. OC yapıldığı takdirde GTX 1080'i besleyecek kadar güçlü bir işlemci. Bununla ilgili test videolarına bakabilirsiniz.
Tek ve çok çekirdek ikisi de O.C ile artar ama IPC tam bilmiyorum ama etkilenmiyor sanırım. IPC farkının önemsiz olduğu yazılımlarda aynı performans alınabilir. FPS güç göstergesi değil. Hiç yoktan FPS farkında FPS sayısındaki farka değil de oransal farka bakın. Mesela 127 FPS vs 138 FPS arasında "11 FPS" fark var, orana vurulunca %8,6 fark. 36 FPS vs 39 FPS arasında "3 FPS" fark var, orana vurulunca %8,3 fark.
Şimdi 36 ile 39 FPS arasındaki fark %8,3 olmasına rağmen önemsenmiyorsa; 127 ile 138 FPS arasındaki %8,6'lık fark neden önemsenir? Bunu demek istiyorum.
Buyrun şu videoyu izleyin o zaman, bu arada i7 860 = X3440. Üstelik GTX 1060 ile yapılan testler bunlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
i5 750 X3440
  1. X3440'ın çok çekirdek performansı i5 750'den yaklaşık %30 daha fazla. Tek çekirdek performansı eşit sayılır.
  2. Nasıl ki tek çekirdek performansı FPS'yi etkiliyorsa; IPC farkı da büyük oranda etkiliyor.
  3. FPS güç ölçer değildir. Kaç defa söylemeliyim?
Paylaşmış olduğun videoda i5 750'nin GTX 1060'ı yeterince besleyemediği ortada. Eğer ki çok çekirdek performansı yeterli olsaydı %99-100 besleyebilir ve daha fazla FPS almasına neden olabilirdi.

Misal: Çok çekirdek performansını bir arabanın taşıyabildiği maksimum yük kapasitesi olarak var sayarsak, tek çekirdek performansını da çıkabildiği maksimum hız olarak var sayabiliriz. IPC farkını da gaz tepkisi olarak düşünebiliriz. Hani gaza basınca kimi araç aniden tepki verir ama torku yeterince çok değildir. Kimi araçta gaza basıldığında gecikmeli tepki verse bile daha yüksek tork ile yanıt verir.

Son düzenleme:
OC ile sadece tek çekirdek gücü artmaz malesef. Artı 970 konusunda o kadar emin olmayın youtube üzerinde stok hali ile GTX 1070 test videoları var onu bile stok haliyle besleyebiliyor. OC yapıldığı takdirde GTX 1080'i besleyecek kadar güçlü bir işlemci. Bununla ilgili test videolarına bakabilirsiniz.
Yani bu sustem bana pubg yi oynatırmı

İşlemci yükseltilirse oynatır. Fakat elinizdeki işlemci ile olan testlerde mevcut oynatıyor her türlü. Size tavsiyem alın oyunu deneyin eğer olmazsa iki saat geçmediği sürece oyunu geri iade edebiliyorsunuz. Bizzat kendim x3440 ile oynuyorum OC yapılmamış haliyle. Ekran kartım GTX 1050 Ti.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı