i5 6500 işlemci için RX 580 veya GTX 1070 alınır mı?

Bütçe
dört bin

Berat Parlak

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, anakartım H110 LGA 1150 model. Şu anki işlemcim i5 6500, ekran kartı yükseltmeyi düşünüyorum. GTX 1070 veya RX 580 alacağım, uyumlu olur mu? PSU'da 500W alacağım, cevaplarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 1070 daha güçlü bir kart. PSU bence 500W değil de minimum 650W civarında almalısınız. Daha sonraları bir yükseltme daha yapmak isteseniz tekrar PSU değişmek zorunda kalacaksınız.

1070 tabii ki. Zamanında benzer sistemler yapılıyordu. 500W kaliteli bir PSU yeterlidir. Minimum 650W diyen geleceğe yönelik konuşuyor olabilir. 1070 150W - 6500 ise 65W sistem total tüketimi taş çatlasın 250-260W. 12V kanalından 450W ve üstü veren kaliteli bir PSU iş görür.

Son düzenleme:
Çok fazla marka var. Sıfır mı alacaksın? Bütçen ne kadar? Ekran kartı için de bütçe belirtirsen 2. elde belki daha iyisi çıkabilir.

Anakartından dolayı yükselteceğin işlemcilerin sana faydası olmaz. İşlemci ve anakart değiştirmen gerekir ilerleyen zamanlarda yoksa o soket ölü yatırım.

1070 tabii ki. Zamanında benzer sistemler yapılıyordu. 500W kaliteli bir PSU yeterlidir. Minimum 650W diyen arkadaş neye dayanarak söylüyor merak ettim doğrusu 1070 150W - 6500 ise 65W sistem total tüketimi taş çatlasın 250-260W. 12V kanalından 450W ve üstü veren kaliteli bir PSU iş görür.
Arkadaşın yükseltme yapmak istediği sistem için dememiştim hocam. "Daha sonraları bir yükseltme daha yapmak isteseniz" diye belirtmiştim. Arkadaş daha sonra tekrar yükseltme yaparsa tekrar masraf yapmasına gerek kalmasın diye öyle dedim yani.

Arkadaşın yükseltme yapmak istediği sistem için dememiştim hocam. "Daha sonraları bir yükseltme daha yapmak isteseniz" diye belirtmiştim. Arkadaş daha sonra tekrar yükseltme yaparsa tekrar masraf yapmasına gerek kalmasın diye öyle dedim yani.

Anladım hocam orayı kaçırmışım o durumda tabii ki 650W veya üstü bir PSU daha mantıklı. Arkadaşın bütçesine göre öneride bulunuruz artık bütçeye ne gelirse.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı