i5 6500, MSI GTX 1060 Sistem

GTX 1060'da SLI yapilmiyor diye biliyorum, yanlis da biliyor olabilirim. Ben de ASUS sececegim sanirim, fiyat olarak biraz daha uygun. Diger onerileriniz icin de tesekkur ederim. @Onur Saydam
Evet SLI köprüsü ile kullanılmıyor. Bu konuya ben de çok hakim değilim ancak dx12 ile kartları eşleştirebiliyormuşsun. O yüzden Asus al gitsin :)

Sayet ASUS'un VP228H monitorunu alacak olursam, kaybim ne olur?
Ek olarak 1ms v 5ms monitorler arasindaki fark hissedilir derecede fazla mi? Profesyonel bir oyuncu olmadigim icin aradaki bu fark beni rahatsiz eder mi?

@MadaraUchiha senin de degerli yorumlarini bekliyorum dostum.

M2 Sata SSD alamayacagim icin H170 almak sacma. MSI B150 modelini onerebilirdiniz ki benim de aklimda o model, aralarinda 80TL gibi bir fark var. Neye dayanarak degismem gerektigini ongordugunuzu ogrenebilir miyim? @Murat Akhan Akhan

@volkan-68 efendim rahatsiz ediyorum ama bir sey sormak istiyorum. Butceyle ilgili bazi problemler yasiyorum. Acaba bahsettigimiz sistemi; Corsair Builder VS 450W 80+ APFC 12cm Fanlı PSU besleyebilir mi, sorun olusturur mu? Hangi durumlarda sorun yaratir?

Yok dostum sıkıntı çıkarmaz yetecektir ama ileriye dönük olması için, ilerde update yaptığın zaman bir daha PSU değiştirmek zorunda kalmaman için 600W daha iyi olur diye önerdim. Ama tabi para yoksa oda alınabilir. Şuandaki sistemin ihtiyacını 450W anca ucu ucuna karşılar ki ilerleyen zamanlarda daha bu yıprandıkça verimi düşer, ilerde update yapınca daha iyi bir ekran kartı falan takınca o PSU yetersiz kalır bunu bilerek kararını ver. İşlemci + Ekran kartı tam güçte 200W civarı harcar diğer parçalarlar birlikte tam güçte iken takribi 250W - 270W civarı harcayacaktır, 450W 80+ PSU ise yaklaşık 350W falan güç verebilir, yıprandıkça bu rakamlar parçalar için artacak PSU için düşecektir ilerleyen zaman zarfında Update için ekstradan PSU masrafın olacaktır. 600W 80+ Bronze PSU alırsan o 490-530W civarında güç üretecektir ki buda update için fazladan yerinin kalmasına işaret eder.

Ekim'in 10'una kadar sistemi toplayacagim. Sistem bilesenlerini sepete eklemis vaziyetteyim. Lakin Monitor ve PSU konusunda hala kendimce bir sonuca ulasabilmis degilim.

Monitor konusunda aklimda iki tane urun var;

Sayet 23,6" ya da HDMI olmasinin bir onemi yoksa daha uygun olan ASUS VP228TE 21.5'' 1ms Full HD Led Monitör Oyuncuların Güvenilir Marketi GameEkstra.com 'da modelini de secebilirim.
(Not: Ikisinin de 1920x1080 cozunurlukte oldugunu biliyorum, Inch farki odugu icin kucuk-buyuk terimlerini kullandim.)

Aralarinda 30TL civari bir fark bulunuyor. Ikisi de 1ms (Gaming) Monitorler. Fakat aralarinda HDMI farki bulunmakta. HDMI baglantili ufak ekrani mi, DVI baglantili buyuk ekrani mi secmeliyim karar veremedim.
21,5" VP228H'i secersem 23,6" Monitoru secmedigim icin ilerde pismanlik duyar miyim, gibi sorular var kafamda. Egrisine dogrusuna aydinlatirsaniz cok sevinirim.

Bir diger sorum da PSU'ya yonelik olacak.
Topladigim sisteme gore 450W'lik (Corsair Builder VS 450W 80+ APFC 12cm Fanlı PSU) bir PSU tercihinde bulundum, butcemde sorun yasadigim icin. 450W bir PSU sistemimi beslememe yetecek midir?

Son düzenleme:
Dostum eğer sistemi almadıysan tavsiye vermek istiyorum. 450 watt almak o sisteme işkence olur. En az 550 ya da 600 watt almalısın ve bunlarda 80+ olmalı. Monitör konusunda da ASUS VP247T veya AOC E2470SWH daha iyi bir seçim olacaktır çünkü 23.6" in verdiği tat bambaşka.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı