İ5 6500 sistem BF1 düşük FPS sorunu

murat_02

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: AMD Ryzen 7 5800X3D Anakart: MSI B450 M2 PRO GPU: ASUS ROG STRİX RTX 2080 8GB RAM: 16 Gb (8x2) Corsair Vengeance 3200 MHZ KASA+PSU: Corsair 300R - 600+80 Watt SSD: MLD M300 1 TB M2 SSD.
Battlefield 1 düşük GPU sorunu ile karşı karşıyayım maalesef. Daha önceden de bu sorunum vardı fakat üstünde pek durmamıştım. İ5 6500 işlemci ile kullanmaktayım. Msi Afterburner ile oyun içi değerlerimde sıcaklık olarak hem CPUi hem GPU 60 dereceyi geçmemekte. Ancak CPU kullanımım sürekli 100% ve GPU değer genelde 50-80 arası değişmekte. Henüz oyuna girmemiş, menude beklerken GPU %100 çıkıyor fakat oyun içi hep düşük kullanım mevcut, bu da kartın potansiyelinin 3'te 2'sini alabildiğim anlamına geliyor. Çok nadirde olsa %95 ve üzeri kullanım 1 2 saniyeliğine oluyor fakat sonra tekrar düşüyor. Kullanım artınca zaten FPS değerim paralel olarak olması gerektiği değerlere çıkıyor sonra gene düşüş oluyor. Herhangi bir virus, yazılım veya sistemi yoran bir program bulunmamakta. İşletimim sistemim Windows 10 Pro 64 bit. Yardım olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İ5 6500'ün yetmediği konusunda hem fikiriz lakin oyunda takılma, donma vs olmuyor V-SYNC kapalıyken bile sabit 60 FPS alıyorum. Bu da züğürt tesellisi oluyor galiba.
İ5 6500 bf 1 için gayet yeterli bir işlemci. Yetersiz olduğu nerden çıkardınız. Ben evga gtx 1060 ekran kartı i5 4460 ile 1080p ultra oynuyorum. 60fps altını hiç görmedim, takılma felanda hiç olmuyor. Işlemci kullanımı % 85 ile 100 arası, gpu kullanımı %75-85 arası. Ama performansta hiçbir sıkıntı yok. 6500 günümüz oyunları için gayet yeterli. Çok bile. Işlemci sıcaklık stok fan ile 50-55 derece arası. Gpu sıcaklığı bf1 de bu ayarlarda 65-70 derece otomatik fan modunda. Kartın fan hızı %25-30 arası.

Hocam ben ani FPS düşüşleri yaşıyorum 12'yi gördüm. Bu konuyu çok araştırdım ayın 7'sinde monitör alacağım ve 1080P deneyeceğim. Bu sorun çoğu arkadaşta var ve CPU %100 kullandığı için böyle bir şey söyledim.

GPU kullanımı %100 değilmiş işte, en az 90 FPS alman gerekirdi.

Açıkçası ben aynı işlemci ve ekran kartı ile bf 1'de sorunsuz oynayan %100-99 GPU kullanımı olanları gördüm Youtube ve birçok yerde. Benim sorunum ekran kartım vsync kapalı iken tam performans gösteremiyor. Kimisinde darboğaz olurken aynı bileşenlerde, kimisinde neden darboğaz olmuyor?

@murat_02 Sendeki sorun anakarttan kaynaklanıyor. Aşağıdaki alıntıları incele.

GTX 1080 Xtreme Gaming Performans Sorunu

@murat_02 Çok merak ediyorum H110 anakartı kendin karar verip mi aldın, yoksa tavsiye üzerine mi aldın?

@GCN bu sitedeki arkadaşların önerisi ile aldım. Alan ve kullanan arkadaşlar gayet yeterli ve F/P ürünü olduğunu söylemişlerdi. Hatta o zamanın yetkili arkadaşları bile tavsiye ediyordu. Kaldı ki eminmiyiz anakarttan dolayı olduğuna bu sorunun?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@GCN videoyu izledim. Ancak benimle aynı anakartı kullanıp sorun çeken var mı diye merak ediyorum. Sonuçta bu yeni bir anakart değişimini gösteriyor ve eğer düzelmeyecekse boşu boşuna donanım değişkliği yapmak istemiyorum.

Bu forumda az sayıda ne söylediğini bilen insan var.

Mesela birisi şu anakartın bellek desteği nedir diye soruyor. Hop dengesiz birisi soruya atlayıp, cevabını kanıtlamak için mağaza linki paylaşıp bu anakart DDR4 der. Halbuki mağaza oraya yanlış yazmıştır, resmi site sayfasında DDR3 olarak görünüyordur. İşte bu ve benzeri çok sayıda dengesiz arkadaş, resmi siteden araştırmayı bile akıl edemeyip, daha kim bilir kaç kişiyi yanlış yönlendirmiştir.

Her yazı yazana güvenme, öneri almadan, soru sormadan önce; forumda 1-2 ay takıl, takip et kimin ne olduğunu anlarsın. Böylece doğru kişilere soruyu sorar doğru cevaplar alırsın.

Kesinlikle anakartını değiştir, PCH'ı H170 olan kaliteli bir anakart almalısın.

2 yıldır zaten forumu takip ediyorum. Ama bu sistemi geçen yıl alırken güvenilir forumun yetkili arkadaşlarındanda olumlu yönde tepkiler almıştım bu anakart hakkında... Muhtemelen bu sorun yeni yeni gün yüzüne çıkmaya başladı bir çok arkadaşta. Bakalım bir çözüm çare bulamazsak artık anakart değişikliğine gidicez. İlginiz için teşekkürler @GNC

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…