i5 6500 sistem yükseltme

OzzyArk

Hectopat
Merhaba,

i5 6500, 16 GB 2133 MHz RAM, 4 GB RX470, AOC G2460PF ana bileşenleri olan sistemimi, işlemcim kaynaklı olduğunu düşündüğüm droplar nedeniyle bozup aşağıdaki sistemi kurmaya karar verdim:

-Ryzen 5 3600 işlemci.
-MSI B450 GAMING Plus anakart.
-MSI GeForce GTX 1660 Ti Ventus XS OC.
-Corsair 2x8 3200 MHz RAM.
-24” ViewSonic XG2405.

620 Watt 80+PSU, Cooler Master Silencio, 250 GB Samsung 860 Evo SSD disk ise diğer bileşenlerim.
Monitörümü sattım ve ViewSonic siparişi verdim (AOC parlaklığı ve renklerinden hiç memnun değildim)
İşlemciyi Xigmatek gaia kule soğutucumla kullanmayı düşünüyorum. Umarım uyumlu olacaktır.
SSD’yi de, her ne kadar mekanik disklerim olsa da 1TB Samsung qvo ile değiştirmeyi düşünüyorum.
Diğer bildiğimiz forumda 20 yıllık üyeyim ama bu platformdaki ilk mesajım.
Yorumlarınızı dikkate alarak revizyon yapabilirim.
Şimdiden teşekkürler.

Merhaba,

i5 6500, 16 GB 2133 MHz RAM, 4 GB RX470, AOC G2460PF ana bileşenleri olan sistemimi, işlemcim kaynaklı olduğunu düşündüğüm droplar nedeniyle bozup aşağıdaki sistemi kurmaya karar verdim:

-Ryzen 5 3600 işlemci.
-24” ViewSonic XG2405.

620 Watt 80+PSU, Cooler Master Silencio, 250 GB Samsung 860 Evo SSD disk ise diğer bileşenlerim.
Monitörümü sattım ve ViewSonic siparişi verdim (AOC parlaklığı ve renklerinden hiç memnun değildim)
İşlemciyi Xigmatek gaia kule soğutucumla kullanmayı düşünüyorum. Umarım uyumlu olacaktır.
SSD’yi de, her ne kadar mekanik disklerim olsa da 1TB Samsung qvo ile değiştirmeyi düşünüyorum.
Diğer bildiğimiz forumda 20 yıllık üyeyim ama bu platformdaki ilk mesajım.
Yorumlarınızı dikkate alarak revizyon yapabilirim.
Şimdiden teşekkürler.
Yazdığınız şeyi yapmak yükseltme değilde yenisini almak olmuyor mu :D
Bence sizin dediğinizi yapmak en mantıklısı olur, şu corona muhabbeti geçtikten sonra sisteminizi satarak yeni bir sistem toplayabilirsiniz. Bu arada sadece meraktan soruyorum hangi oyunlarda nasıl drop yiyorsunuz? Sistemin oyunlarda drop atmaması lazım bende de benzer bir sistem var fakat çok sıkıntı çıkarmıyor.

Bence bu denli bir değişime gerek yok, sadece 7700K ve ekran kartı takviyesi ile istediğiniz performansı alabilirsiniz diye düşünüyorum.

7700K ilk düşüncemdi ama 1.800 tl 2. El fiyatlar gördüm, satanı da çok bulamadım...
Yazdığınız şeyi yapmak yükseltme değilde yenisini almak olmuyor mu :D
Bence sizin dediğinizi yapmak en mantıklısı olur, şu corona muhabbeti geçtikten sonra sisteminizi satarak yeni bir sistem toplayabilirsiniz. Bu arada sadece meraktan soruyorum hangi oyunlarda nasıl drop yiyorsunuz? Sistemin oyunlarda drop atmaması lazım bende de benzer bir sistem var fakat çok sıkıntı çıkarmıyor.
Satacağım parçalara talepli arkadaşlar var onlara vereceğim...

Steam PUBG’de çok düşük ayarda anlık droplar oluyor ve görev yöneticisine baktığımda işlemci %80 üzeri kullanıyordu (drop anında %100’dür eminim)..

RX 580 8 gb Ekran kartı ile denedim aynı şey oldu.

Biraz araştırınca intel çoğu işlemcide olduğu yönünde şikayetler okudum..

Bu nedenle, ısınma korkusu yaşasam da ryzen sistem toplamak istedim.

Son düzenleme:
7700K ilk düşüncemdi ama 1.800 tl 2. El fiyatlar gördüm, satanı da çok bulamadım...

Steam PUBG’de çok düşük ayarda anlık droplar oluyor ve görev yöneticisine baktığımda işlemci %80 üzeri kullanıyordu (drop anında %100’dür eminim)..

Anlıyorum, o şekilde fahiş fiyatlar varsa planınızı gerçekleştirmeniz en iyisi olur.

Oyunu neden en düşük ayarlarda oynuyorsunuz? En düşük ayarlarda oynadığınız için işlemci darboğazı oluyor. RX580 ile o oyunu ultra oynayabilirsiniz.
Aynı işlemciyi kullanıyorum ve şimdiye kadar hiç bir oyunda sorun çıkarmadı. Sadece Battlefield 1 ve Assassin's Creed Origins'de darboğaz nedeniyle FPS 50'ye kadar düşüyor.

Son düzenleme:
Oyunu neden en düşük ayarlarda oynuyorsunuz? En düşük ayarlarda oynadığınız için işlemci darboğazı oluyor. RX580 ile o oyunu ultra oynayabilirsiniz.
Aynı işlemciyi kullanıyorum ve şimdiye kadar hiç bir oyunda sorun çıkarmadı. Sadece Battlefield 1 ve Assassin's Creed Origins'de darboğaz nedeniyle FPS 50'ye kadar düşüyor.

Ultrada rx470 kasıyordu, açıkçası rx580 denerken ultra ayar denememiştim...
Ayrıca şu başlıkta bayağ kafa yorulmuş ve benimkinden daha iyi işlemci-ekran kartlarında bile bahsettiğim sorun yaşanabiliyormuş:

Bahsettiğim sistemin siparişini, RAM'leri 3600MHz C18 yaparak verdim. Bir de Samsung 250GB NVMe Evo ekledim.

-Ryzen 5 3600 işlemci.
-24” ViewSonic XG2405.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı