i5 6500 sisteme 2000 TL'ye ekran kartı önerisi

RX 570 veya 1650 alabilirsin. RX 580'li sistemler topluyorlardı o işlemci ile ama dar boğaz yapar mı yapmaz mı emin olamadım. 1050 veya 1050 Ti alma sakın parana yazık edersin. 1650 Super dar boğaz yapar mı acaba?

i5 6500'le genel olarak CPU'ya aşırı yük bindiren oyunlar oynanmayacak ise normalde GTX 1650S/RX 580 seviyesindeki kartlar bu işlemci için üst sınır, kullanıcının da her türden oyun oynayacağını varsayarsak, çoğu senaryo için darboğazı hemen hemen hissetmeyeceği RX 570 çok daha uygun bir seçenek olarak gözüküyor. Ama yakın zamanda işlemci yükseltmesi veya yeni sistem toplanacak ise almışken 1650S/1660S tercih edilebilir, bu kartlarla da darboğaz olacak olsa bile geçici süreliğine elde edilecek olan performans yine tatmin edici olacaktır diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Herkese iyi akşamlar.
2100TL veya altındaki fiyatlarda ekran kartı bakıyorum aşağıdaki sistemimle uyumlu olacak, darboğaz yapmayacak şekilde ekran kartı önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.

İşlemcim: Intel i5 6500 3.20 GHz.
RAM: 16 GB 2666MHz.
Anakartım: MSI B150M Bazooka.
Aynı işlemciyle rx 5600 xt kullanıyorum metro exodus ve witcher 3 denedim darboğaz olmadı da ekran karıtını alalı 2 gün oldu Gpu kullnımı %95 altına düşmedi 2 oyundada 1080p max ayarlarda

@burhan23, o oyunlar özellikle GPU Bound tarzında oyunlar. Sorun olmaması çok doğal ki çoğu oyun keşke böyle olsun da kolay kolay işlemci değiştirmesek diyorum ben de 🙂. Elinizde BF 5 veya Assassin's Creed Origins tarzında işlemciyi kırbaçlayan cinsten oyunlar varsa bir de onlarda deneyin, i5-6500 eminim 5600XT'ye yetişemeyip boğulacaktır.

@burhan23, o oyunlar özellikle GPU Bound tarzında oyunlar. Sorun olmaması çok doğal ki çoğu oyun keşke böyle olsun da kolay kolay işlemci değiştirmesek diyorum ben de 🙂. Elinizde BF 5 veya Assassin's Creed Origins tarzında işlemciyi kırbaçlayan cinsten oyunlar varsa bir de onlarda deneyin, i5-6500 eminim 5600XT'ye yetişemeyip boğulacaktır.
Ac Oddseyi denerim dönünce

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı