i5 6500 sisteme GTX 1060 alınmalı mı?

7. Nesil bir işlemci düşünülebilir mi ?
Benim kendi görüşüm I7 7700'e geçmekti ama çok pahalılar ikinci elleri dahil bende eski bir işlemciye bu kadar para vermektense iler ryzen işlemciye geçerim diye düşündüm. I5 kapsamında 6. Nesil ile 7. Nesil arasında çok fark yok.

Hangi oyunlarda yaşıyorsunuz acaba? Ben i5-6600 ile 1070 kullanıyorum ve çok memnunum. İşlemciyi %100 olarak sadece GTA V ve Battlefield V'de gördüm fakat performans açısından sıkıntı olmuyor. İşlemci %100 iken ekran kartı kullanımı %90 üstü oluyor genelde BF V'de. Aynı oyunlarda i5-8400 kullananlarda dahi %100 kullanım oluyor gördüğüm kadarıyla.
Neredeyse her oyunda desem? i5 6400 ile GTX 1060 kullanıyorum. Aldığım güne lanet ediyorum o derece kötü. GTA Online oynayamiyorum, BF1 sormayın bile en yüksek ayara da alsam takılıyor en düşüğe de alsam takılıyor. Şu üniversite sınavını bir atlatayım ilk işim işlemciyi ve anakartı satıp Ryzen'a geçmek olacak.

Bu arada dostum GTX 1060 darboğaz yapacaktır. Sana tavsiyem daha bütçe dostu olan ve darboğaz yapma olasılığı çok daha düşük olan RX 570. İşlemcini değiştirince yükseltirsin.

Bir kere yapacağım elimde stok soğutucu yok Arctic Freezer 33 var. Anakart ve işlemci değistirdiğimde elimde kalacak yani bilmiyorum

@titania niye elinde kalsın? AM4 soket desteği bulunmakta. Ama şimdi değiştirmeni pek tavsiye etmem, Mayıs-Haziran gibi 7nm üretim teknolojisine sahip Ryzen3 çıkacak. Bir sürü yeni teknoloji de gelecek.
Evet araştırdım bende AM4 soket desteği var. Peki yeni çıkacak Ryzen3 soket tipi ne olacak bilgin var mı ?

Neredeyse her oyunda desem? i5 6400 ile GTX 1060 kullanıyorum. Aldığım güne lanet ediyorum o derece kötü. GTA Online oynayamiyorum, BF1 sormayın bile en yüksek ayara da alsam takılıyor en düşüğe de alsam takılıyor. Şu üniversite sınavını bir atlatayım ilk işim işlemciyi ve anakartı satıp Ryzen'a geçmek olacak.

Bu arada dostum GTX 1060 darboğaz yapacaktır. Sana tavsiyem daha bütçe dostu olan ve darboğaz yapma olasılığı çok daha düşük olan RX 570. İşlemcini değiştirince yükseltirsin.

Hocam ben BF5 oynuyorum bu aralar full ultra ayarlarda canavar gibi hiç donma yaşamadım daha. Gta V online de oynuyorum onda da hiç sıkıntı yaşamıyorum. Onun yanında PUBG ve daha bir çok oyun oynuyorum. Üstelik 1070 ile kullanıyorum 6600’ü. Ya bende ya sizde bir anormallik var ama anlayamadım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı