i5 6500 Sisteme GTX 1070 Almak

hakfid

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Turkcell - Security Access Services Admin
Merhaba arkadaşlar,

Ağustos'ta prim dönemine giriyoruz ve bu sebeple GTX 1070 alabilecek ekstra bir bütçem olacak çok şükür.
Ancak şunu sormak istiyorum.
i5 6500
MSI B150M Bazooka
WD 1TB
8GB Kingston Fury Black 2133 mhz
Zalman Z3 Plus
Aerocool KCAS 600W 80+
ViewSonic VX2257-MHD Amd FreeSync monitör (1080p-75hz)

Yukarıda belirttiğim sisteme RX 480 alıp kullanırsam daha mı stabil olur? Yoksa MSI GTX 1070 GAMING X modelini almalıyım sizce?

Bu arada ekran kartını al sistemi yavaşça yenilersin diyecek olanlara söylemek isterim; belirttiğim sistem henüz yalnızca 2 aylık, bu sebeple yenilemeye çok sıcak bakmıyorum ki buna uygun bütçem de açıkçası pek yok. En fazla RAM'i 16GB yapabilirim.

İlginiz için şimdiden çok teşekkürler.

Monitörün 1080p olduğundan RX 480 sana fazlasıyla yetecektir. Hem ilerde crossfire da yapabilirsin. Bu arada GTX 1070 i5 6500 ile de herhangi bir sorun çıkartmaz. Tercih senin.

Monitörünüzdeki Freesync özelliğini kullanmak istiyorsanız RX 480 alın fakat GTX 1070 RX 480'e göre daha performanslı. RAM'i 16 GB yapıp GTX 1070 alırsanız 1440p'de rahatça oynayabilirsiniz.

Ben olsam RX480 alırdım Monitörümden sonuna kadar faydalanmak açısından. Eğer ben beklerim derseniz RX490 bence beklenebilir. Tabi fiyatı ve performansı nasıl olur bilemeyiz.

Hatalı başlıktan ötürü ceza aldığım için yazamamıştım.
Mevcut donanımlarımın RX 480 için daha stabil olduğunu düşünüyorum ve ilerleyen süreçte Vulkan'ın daha da yaygınlaşması ile %15-25 aralığında olan performans artışı da cabası olacak gibi duruyor.

Bu sebeple RX 480 almaya karar verdim.
İlginize teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı