i5 6500 Sistemin CS:GO'da Düşük FPS Sorunu

Alp Mutlu

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar iyi günler. Aşağıda yazmış oldugum sisteme sahibim sistemi 2. el olarak aldım 0 alacak param yoktu.

Genel olarak CS:GO oynuyorum ve bilgiseyarı ilk aldıgım sıralar 30-40 kişilik serverlerde 300 FPS görüyordum ortalama 250 200 FPS aralarında oynuyordum şimdi ise 70 FPS değelerini görür oldum ortalama 120 FPS oynuyorum.144 Hertz monitörüm oldugu için 144 FPS'den altı bana direkt etki ediyor.

Bir de ben bilgisayarı aldıgımda 1 ay falan sonra bir defa görüntü gelmemeye başladı ben de ekran kartı yerinden oynamıştır diye kasanın sağ tarafını söküp ekran kartın azıcık bastırdım görüntü geldi. Bundan sonra birkaç defa daha yapdı ve bir defa görüntü gitti ve bir daha gelmedi servise götürdügümde garntimin 1 ay önce bittigi ve sorunun anakartdan oldugu söylendi.

Bir bilgisayarcıya bırakdtm halledemedi. En sonunda eve gelince ben kurcaladım birazcık BIOS pili ve RAM'ı çıkartınca 1 dk boyunca açma kapama tuşuna basılı tuttum sonra her şeyi taktım o günden beri sorun yok ama düşük performans alıyorum acaba anakartımda mı sıkıntı var? Bir defasında da Windows 7 format attım bundan da kaynaklana bilir mi ? CS:GO ekran kartını %60'ıın üstünde genelde kullanmıyor.

[CS:GO' en düşük ayarlarda oynuyorum 1204x768]

i5 6500
GTX 960
MSI B150M DDR4 2113MHz
8 GB DDR4 RAM
1TB harrdisk
650W kasayla birlikte gelen Power'im var.

Son düzenleyen: Moderatör:
En düşük ayarlarda nasıl %60 kullanılıyor emin misin? En yüksek ayarlarda %60 bile kullanmaması lazım orada bir sorun var.
zaten en yüksek ayarlarda %60 ı bi kaç defa gördüm o kadar düşük ayalarda 30 un üstünü göremiyorum malesef
En düşük ayarlarda nasıl %60 kullanılıyor emin misin? En yüksek ayarlarda %60 bile kullanmaması lazım orada bir sorun var.
Ekran kartındanmı?yoksa RAM bellekden mibahsediyorsun?

Son düzenleme:
Ekran kartından bahsediyorum benim GT 1030 bile %50 ancak oluyor.

Youtubeden link atmak ban sebebi mi bilmiyorum kurallara bakdım göremedim eğer ban sebebi ise kaldırırım. Şimdi elimde şöyle bir video var videodaki arkdaşın ekran kartı 2 gb ve sadece işlemcisi benimkinden biraz daha iyi ve onun aldıgı sonuçla benim aldıgım sonuç arasında dünyalar kadar fark var...

Not= benim ayarlarım en düşük ayarlarda videodaki arakdaşın ayarları high yani ultra ayarlarda.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Ayarlardan çoklu CPU kullanımı kapatmış olmayasın?
Tümleşik GPU'yu da kullanıyor olabilir oyun. NVIDIA denetim masasından CSGO'ya özel bir profil oluşturup kullanacağı GPU yongasını kendi GPU'nuz olarak ayarlayıp dener misiniz bir de?

Son düzenleme:
Windows update üzerinden en son güncelleştirmeleri alın.

Anakartın tam modeline bakıp BIOS ve MSI uygulamalarını kontrol edin.
MSI Türkiye

Chipset, Ekran kartı güncellemelerini kontrol et.
https://downloadmirror.intel.com/20775/eng/Chipset_10.1.1.42_Public.zip
  1. Sürücüyü indirme bağlantısından indirin.
  2. WinRAR vb. bir yazılımla klasöre çıkartın.
  3. Windows + R kombinasyonu ile Çalıştır'ı açın.
  4. RAR'dan çıkardığınız SetupChipset.exe'yi Çalıştır'ın komut kutusuna sürükleyin.
  5. Dosya adresinin sonuna gidin, tırnak (") işaretinden sonra bir boşluk bırakarak -overall komutu ekleyin ve Tamam butonuna tıklayın. Tırnak işareti yoksa, başına ve sonuna koyun. -overall komutu tırnakların arasında kalmamalı.

6. Kurulum başladıktan sonra talimatlara göre ilerleyin.
  7. Kurulum tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Sürücü ayarlarının sıfırlanması için DDU rehberine göre kaldırıp tekrar kurun.
DDU ile AMD ve NVIDIA Sürücü Kaldırma Rehberi
Sürücüleri Yükle | NVIDIA

Oyun DVR ayarını kapatın.
Başlat>Ayarlar>Oyun>Oyun DVR sekmesini açın.
Ben oyun oynarken arka planda kaydet seçeneğini kapalı yapın.
Bakım yönergelerini uygulayın.
Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi
Gereksiz uygulamaları kaldırın. Oyun oynarken arka planda çalışan uygulama sayısını azaltın.
Patch My PC yazılımı ile program güncellemelerini kontrol edin.
Patch My PC Home Updater - Download | Patch My PC

CS:GO eski bir oyun motoru kullanıyor. Bu yüzden bazı ekran kartlarında GPU kullanımının düşük olması normaldir.
Ayriyeten CPU binen yükü azaltıp GPU kullanımını yükseltmek için Grafik ayarlarını yükseltmelisin.
Tek çekirdek performansı güçlü işlemcilerde daha yüksek FPS değerleri veriyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…