İ5 6500 tabanlı sistem toplama

ysfysn

Kilopat
Arkadaşlar merhaba siteye yeni katıldım ama çoğu sistem makalelerini okuyarak bazı kararları aldım ancak tecrübe sahibi daha bilgili, gerçekten işten anlayan arkadaşlarımdan ufak bir ricam aşağıda topladığım yarın siparişini geçeceğim sistemin uyumuyla ilgili düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Sistemim :
  • MSI B150 Bazooka 2133 MHz DDR4 anakart
  • İntel Core i5 6500 işlemci
  • MSI GTX960 4G strix 4 GB 128 bit nvidia ekran kart
  • Kingston HYperx Fury 16 GB (2x8) 2133 MHz RAM
  • Kingston Hyperx Savage 120 GB SSD
  • Segate Barracuda 1 TB 7200 rpm 64mb sata 3 harddisk
  • Everest Rampage 88 gaming 600 watt kasa

Sistem toplama videolarında sıkça rastlanan bileşenler.(y) Kasanın içi geniş ekran kartının sığmaması gibi bir durum olmaz ama güç kaynağının 80+plus sertifikası bulunmuyor sanırım. Donanımlarınıza sürekli yükseltme yapmıyorsanız güvenliği ve elektrik faturası açısıdan bu sertifaya sahip bir kasa bakabilirsiniz.

öncelikle tavsiyelerde bulunan herkese teşekkürler. Malesef almış bulunuyorum ekran kartını bileşenler değişmedi yazdıklarım gibi aldım. Fakat kasayı aerocool battlehawk 5x fanlı oyun kasası aldım, güç kaynağı olarak da önce nagas 500W 80+ bronze aldım. Daha sonra nette araştırmalarım sonucu nagasın asıl aopen ürünün bi modeli olduğunu nagas diye bi marka olmadığını. Türkiyede bulunan nagasların orjinalli konusunda şüphe edenlerin olduğunu gördüm. Araçtırdım nagas hakikaten aopen markasınn bi modeli yhnai marka deil bendeki güç kayhnağı kutusunda marka nagas yazıyordu ve aopen la ilgili hiç bir ibare veya websitesi yoktu. Kutunun içinden de garanti belgesi çıkmadı. ayrıca ürün üzerindeki etikette 80+ bronze sertifikası var ama çıkış watt larını bile yazmamışlar. Her taraftan şüphe kokuyordu. Başka bi konu da türkeiyede 80+ sertifikasına başvurmuş olan marka modeller bile 80+ etiketi yapıştırıp satışa sunuyor. Halbuki bu sertifika daha onaylanmamış bile. 80plus.org sayfasında onaylanan tüm güç kaynakları güncel bir şekilde sürekli yayınlanıyor. Bende üç gün düşünüp taşındım ve çok yere baktım sonunda gerçek 80+ bronze sertifikası olan Seasonic M12II Evo Edition güç kaynağını aldım bugün taktım şimdi kullanıyorum. Şu an içimde rahat memnunum da. Eski nagası da iade ettim.

Rahat oldu mu toplamak?
Benchmark testlerini atacak mısınız?
Kasa güzel mi? Önerir misiniz?
Kasa güzel toplaması kolay oldu seasonicin bağlantıları baya bi kolaylaştırdı işi. testlerden bahsediyorsunuz onların videosunu çekmedim. Watch Dogs oynuyorum Experience uygulamasıyla optimizasyon yaptıktan sonra 70 - 80 fps arası oynuyorum şu an bazen 60 a düştüğü oluyor. Tabi ben ekran kartının dvi çıkışını vgaya çevirerek 60 hz bir monitörle oynuyorum ve 1280 x 720 çözünürlükle. Hdmi yada Dstar çıkışlarını direk kullananlar daha yüksek fps alabilir belki. Watch dogs un grafikleri baya yüksek bu arada.
Kasayı da öneririm. nedenini sorarsanız soğutması başarılı. Önde iki fan hava çekiyor, arkada bir fan ve arka üstte iki fan havayı dışarı veriyor. üstelik iç sıcaklığa göre ön iki ve arka üst iki fanın off-low-high ayarları var. Çok ısınacak bi uygulama açmamışsanız low a getirebiliyorsunuz. Isı yükseltecek oyun gibi bi uygulama açıksa high olarak çok güzel çalışıyor. Ekran kartım da 65, işlemci de 60 derecenin üstünü görmedim çok şükür.

Hayırlı olsun diyelim güle güle kullanın inşallah.Bol mavi ekransız oyunlar :)
Mavi ekransız derken hocam psu açısından mı bahsettin başka bişi mi korkutma beni :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı