i5-6500 ve GTX 1050 Tİ İçin Yükseltme Tavsiyesi

AlperKaragn

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhabalar arkadaşlar. Ben bilgisayarımdaki sistemi yenilemeyi düşünüyorum, öncelikle güncel kullandığım sistemimi anlatayım;

• İşlemci: Intel Core i5 6500 3.5GHz
  • Anakart: Casper H110M4-C2H
  • Ekran Kartı: MSİ GTX 1050Tİ GAMİNG 4 GB
  • RAM: Crucial CT8G4DFS8213.C8FBR1 8 GB 1066MHz DDR4
  • HDD: Seagate 1TB 7200RPM
  • PSU: Corsair vs650 650W 80+
Arkadaşlar güncel sistemim bu şekilde, buradan değiştirmek istediklerim Anakart ve RAM Bir de artı olarak SSD almayı düşünüyorum. Benim bu işlemcime göre güzel bir anakart ve RAM önerisinde bulunur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle herkese merhabalar arkadaşlar. Ben bilgisayarımdaki sistemi yenilemeyi düşünüyorum, öncelikle güncel kullandığım sistemimi anlatayım;

• İşlemci: Intel Core i5 6500 3.5GHz
  • Anakart: Casper H110M4-C2H
  • Ekran Kartı: MSİ GTX 1050Tİ GAMİNG 4 GB
  • RAM: Crucial CT8G4DFS8213.C8FBR1 8 GB 1066MHz DDR4
  • HDD: Seagate 1TB 7200RPM
  • PSU: Corsair vs650 650W 80+
Arkadaşlar güncel sistemim bu şekilde, buradan değiştirmek istediklerim Anakart ve RAM Bir de artı olarak SSD almayı düşünüyorum. Benim bu işlemcime göre güzel bir anakart ve RAM önerisinde bulunur musunuz?
Bence anakart değiştirmeye gerek yok. Eğer bir sıkıntısı yoksa çünkü hız aşırtma yapabilecek bir anakart alsanız dahi işlemciniz K ibareli bir işlemci olmadığı için hız aşırtma yapamayacaksınız. Bütçeniz nedir ? Bütçeye göre tavsiye'de bulunayım.

İleriye dönük bir anakart almayı düşünüyordum,

BÜTÇE : 1000-1500 TL Arasında.
Bence o zaman anakart ve işlemciyi satıp 9.nesil intel'e (10.nesilde beklenebilir) veya ryzen bir sisteme geçmek daha mantıklı olur. Ölü bir soket için iyi bir anakart almaya değmez.

Satılacaklar,
  • Casper H110M4-C2H
  • Crucial CT8G4DFS8213.C8FBR1 8 GB 1066MHz DDR4
  • MSİ GTX 1050Tİ GAMİNG 4 GB
Alınacaklar,
  • 3. nesil AMD CPU ve anakart veya 9. nesil Intel CPU ve anakart.
  • 8 GB 3000 MHz RAM x2
  • En az RX 570-580 GPU
Bunlar harici bir değişim ileriye dönük olmayacaktır.

Anakart şöyle değiştirebilirsin. İntel Z270 serisinden sonra anakartları yeniledi. MSI Z270 Gaming M3 DDR4 3600 MHz OC HDMI DP GLAN Killer Anakart
Bu anakart bence istediğin gibi. Fiyatı sana uygun.

Kesinlikle doğru.
Bu verdiğiniz anakart benim işlemcime uyumlu değilmi ?
Satılacaklar,
  • Casper H110M4-C2H
  • Crucial CT8G4DFS8213.C8FBR1 8 GB 1066MHz DDR4
  • MSİ GTX 1050Tİ GAMİNG 4 GB
Alınacaklar,
  • 3. nesil AMD CPU ve anakart veya 9. nesil Intel CPU ve anakart.
  • 8 GB 3000 MHz RAM x2
  • En az RX 570-580 GPU
Bunlar harici bir değişim ileriye dönük olmayacaktır.
Ekran kartından yana hiç problem yaşamadım bence 1-2 sene daha idare edebilir

Bu verdiğiniz anakart benim işlemcime uyumlu değilmi ?

Ekran kartından yana hiç problem yaşamadım bence 1-2 sene daha idare edebilir
Uyumlu ancak dediğim gibi ölü bir soket için bu anakarta 1000 TL kesinlikle değmez. İyi bir anakart ancak soketi ölü. İşlemciniz de K ibaresi olmadığı için hız aşırtma'da yapamayacaksınız. Elinizdeki anakarttan bu anakarta geçince elinizde 1000 TL'ye değecek hiçbir gelişme olmayacak. Tabi ki de karar sizin ancak ben olsam anakart değiştirmek yerine işlemciyi ve anakartı satıp ryzen veya 9.nesil intel veya 10.nesil intel işlemcileri bekleyip ona geçerdim.

Uyumlu ancak dediğim gibi ölü bir soket için bu anakarta 1000 TL kesinlikle değmez. İyi bir anakart ancak soketi ölü. İşlemciniz de K ibaresi olmadığı için hız aşırtma'da yapamayacaksınız. Elinizdeki anakarttan bu anakarta geçince elinizde 1000 TL'ye değecek hiçbir gelişme olmayacak. Tabi ki de karar sizin ancak ben olsam anakart değiştirmek yerine işlemciyi ve anakartı satıp ryzen veya 9.nesil veya 10.nesil intel işlemcileri bekleyip ona geçerdim.
Aslında benim amacım parça parça almak şimdi anakart,ram birde ssd almayı düşünüyorum daha sonra işlemci ekran kartı yani hem kullanacağım hemde yükselteceğim :)

Aslında benim amacım parça parça almak şimdi anakart,ram birde ssd almayı düşünüyorum daha sonra işlemci ekran kartı yani hem kullanacağım hemde yükselteceğim :)
Dediklerini yapabilirsin ancak biraz sabırlı olman gerekecek. 1050Ti'ın performansından memnunsan onu değiştirme. Anakart ve işlemciyi satılığa koyup bütçeye ekleyip SSD+İşlemci+Anakart takviyesi yapabilirsin. RAM'ının 1066 MHz olması imkansız DDR4 için. Baktım şimdi 2133 Mhz bir RAM kendisi. Ryzen bir sistem varsa aklında bu RAM performansa baya etki edecektir. Ryzen bir sistem aklında varsa RAM ile beraber satılığa koy.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı