i5-6500 ve GTX 970 Darboğaz Problemi

Wanheda

Hectopat
Battlefield 1 veya grafiği yüksek Online oyunlarda işlemci kullanımım %100 iken ekran kartı kullanımım grafik ayarlarını Ultra'ya alıp çözünürlüğü 1920x1080 yapmama rağmen en fazla %70 oluyor. Bütün driverlarım güncel. Yardımınızı bekliyorum.

GTX 970
i5-6500
16 GB RAM
1 TB HDD

Son düzenleyen: Moderatör:
Zayıf olan işlemci, çözüm de değişim veya OC. Şimdilik 4.8 ile çözdüm ben, 1 senedir idare ediyor cs go, ac odyssey, battlefield

Dosya Ekleri

• 6500.JPG
    6500.JPG
    54,6 KB · Görüntüleme: 43
%15 gibi bir darboğaz yaşıyorsunuz. Buda sizi çok üzecek bir değer değil. Anakartınızın modelini yazarsanız OC konusunda belki yardımımız dokunabilir.

Kullandığım işlemci (i5-6500) OC desteklemiyor diye hatırlıyorum yardımcı olur musunuz?
intelin çakallığı o, anakartın uyumlu ise şurayı takip et
%15 gibi bir darboğaz yaşıyorsunuz. Buda sizi çok üzecek bir değer değil. Anakartınızın modelini yazarsanız OC konusunda belki yardımımız dokunabilir.
Öyle deme hocam çok aşırı derecede sinir ediyor. %100 demek anlık donma demek, ekran görünütüsünü bütün ayarları düşür yine olmuyor, çıldırtıyor. Sinirden klavye parçaladım cs go da, tam adama dönerken takıldı bir kaç milisaniye belki, ama takıldı ve ekran durdu yani.

Konu çok eski ancak ben de i5 6500 ve Evga GTX 970 kullanıyorum, sorunumu Uefi arayüzünde işlemcinin Eist (güç sarfiyatını azaltmak için çarpan düşürmesi) özelliğini kapattım, çarpanların hepsini maksimuma alıp güç tasarrufu modlarını ve son olarak dahili grafik işlemcisini de kapattım, AC Odyssey NFS Heat vb oyunlarda kaydedilir performans artışı kaydettim.

Konu çok eski ancak ben de i5 6500 ve Evga GTX 970 kullanıyorum, sorunumu Uefi arayüzünde işlemcinin Eist (güç sarfiyatını azaltmak için çarpan düşürmesi) özelliğini kapattım, çarpanların hepsini maksimuma alıp güç tasarrufu modlarını ve son olarak dahili grafik işlemcisini de kapattım, AC Odyssey NFS Heat vb oyunlarda kaydedilir performans artışı kaydettim.
Deneyeceğim teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı