i5-6500 ve GTX1060 Darboğaz Problemi

ebertheweber

Kilopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
I5 13600K - Zotac Trinty RTX 4070 Ti - 2x16 GB 3200mhz RAM
i5-6500 ve GTX 1060 sistemli bir bilgisayarım var. Oyunlarda darboğaz sıkıntısı çekiyorum. CPU kullanımı %100 oluyor ve GPU kullanımı %50-%60'larda geziyor. Ekran görüntüsü almıştım ama değerlerin yazdığı bölümün yarısı çıkmamış. Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi oyunlar? Görsel ekleyebilir misiniz? Sıcaklıklar, frekanslar ve kullanım değerlerini belirtin.
Ayrıca anakart ve PSU'yu da belirtin.

sadasdasd.jpg

Anakartım Gigabyte B150M, PSU'yu bilmiyorum. 1080p çözünürlükte oynuyorum.

1- Kullandığınız Windows sürümüne ve grafik sürücülerinize (belki anakart sürcülerine) bağlı olarak güncelleme gerekliliği olabilir. CPU kullanımı %100'e ulaşmış ancak sıcaklık değeri gayet düşük. Bu durumda 4 çekirdeğin ayrı ayrı değerlerini incelemek fikir verebilir.
2- Toplam bellek kullanımınızın 8 Gb.'a yaklaştığı görülüyor, PC RAM miktarı 8 Gb. ise bu durum da dar boğaz yaşatıyor olabilir.

1- Kullandığınız Windows sürümüne ve grafik sürücülerinize (belki anakart sürcülerine) bağlı olarak güncelleme gerekliliği olabilir. CPU kullanımı %100'e ulaşmış ancak sıcaklık değeri gayet düşük. Bu durumda 4 çekirdeğin ayrı ayrı değerlerini incelemek fikir verebilir.
2- Toplam bellek kullanımınızın 8 Gb.'a yaklaştığı görülüyor, PC RAM miktarı 8 Gb. ise bu durum da dar boğaz yaşatıyor olabilir.
Sürücüler ve Windows güncel.Ram'in 8 GB olmasından mı yani?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı