İ5 6500 ve RX 470 sistem toplama

mailler

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar, aslında uzun süredir Technopat kanalını ve forumu takip ediyorum fakat üye olup bir şeyler yazma gereği hiç duymamıştım. Ta ki sizlere işim düşene kadar:). Elimde başlıkta belirttiğim parçalar mevcut.

• RAM: 8x2 GB DDR4 2400 MHz
  • HDD: 1TB 7200rpm
  • SDD: Corsair 240 GB

Şimdi kalan parçaları 2500-3000 TL bütçe aralığında toplayacağım. Buna monitör, klavye mouse, hoparlör de dahil aslında ama onları 2. el temiz olarak da alabilirim diye düşünüyorum. O yüzden görmezden gelebilirsiniz.

Oyundan ziyade mimari görselleştirme programları kullanan biriyim. V-ray, Lumion, 3ds Max, hatta Unreal Engine 4 üzerinde çalışmalar yapıyorum. Fakat eski bir laptop kullanmak bilirsiniz ki, biraz zorluyor beni. Şaka yapıyorum, çok zorluyor:).

Şimdi düşündüğüm sistemde i5 6500 işlemci ve RX 470 ekran kartı kullanmayı planlıyordum. Malum bütçe çok yok. Kasaydı, anakarttı, PSU falan derken geçiyor 3000'i zaten.

Özellikle Unreal Engine 4 çalışmalarımdan dolayı güçlü bir işlemci yerine güçlü bir ekran kartı alma düşüncesindeyim. Yani 6700K yerine 6500 alıp, ekran kartını RX 470 yerine belki GTX 1060 alabilirim diye düşünüyordum. Fakat özellikle Skylake ile birlikte artık anakart teknolojilerine yetişemiyorum. Sanırım Z170 serisi anakartlar O.C. yapmaya yaradığı için 6500 ile işime yaramaz. Fakat elimde hazırda bulunan RAM'leri de destekleyecek bi anakart ve ona uyumlu parçalar konusunda tavsiyeye ihtiyacım var.

İşlemci, anakart, ekran kartı, kasa ve güç kaynağı. Bu parçalar konusunda tavsiyelerinize ihtiyacım var.

NOT:1 "RX 470 ne yahu, madem render alıyorsun GTX 1070 lazım" diye düşünmeyin, laptoptaki GT635m ekran kartı ile 4 FPS'de lumion kullanan biriyim. 30 FPS bile cennet benim için:)

NOT:2 Bu sistemi yaklaşık üç veya dört hafta sonra toplayacağım. Eğer beklemem gereken ürünler varsa belirtebilirsiniz bu şekilde.

Şimdiden çok teşekkür ederim:)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı