i5 6600 CPU %100 kullanım oluyor

@MeowingCat detaylı yardımcı olma şansınız var mı acaba?
Discord ve Chrome, ikisi de Chromium. Muhtemelen sisteminiz GPU'ya yaptırması gereken şeyleri CPU ile yapıyordur.

Ekran kartı sürücünüzün doğru çalıştığına emin olun sonra da hardware accelerationı açın Chrome ve Discord için.

İşlemleri sağladım sorun devam etmekte.
 
Son düzenleme:
Hayır değil. Core2 Quad makinemde bile bu kadar yüksek kullanım görmüyordum ben.

Ne yapsam sonuç değişmiyor hocam. İşlemciyi bir arkadaşımdan satın aldım, anakartı ve RAM'leri ile birlikte. Satın almadan önce tüm testleri yaptım onun makineda iken herhangi bir sorun görünmüyordu. Montajda sadece kendi kule tipi soğutucumu taktım, onun tam oturmama olasılığına karşın sıcaklık değerlerini detaylıca kontrol ettim. Sıcaklıkta en ufak absürt bir durum görünmüyor. Her ihtimale karşı emin olmak için tekrar soğutucuyu söküp taktım değişen bir şey yok maalesef.
 
İşlemciyi söküp takarak sıcaklık adına bir şey değişmeyecek boş yere uğraşma, tam yükte hava soğutma ile bu değerler kötü değil aksine iyi. Görüntü olarak işlemcin arka planda bir yazılım, program bir şeyler çalıştırıyor bunu da Görev yöneticisinden değişken de olsa anlaman gerek. Arka plan da bir şeyler çalışıyor belli ki, sıcaklıklar da sorun yok tabii çekirdekler orantılı olarak ısıları farklı ama sorun olacağını sanmam. Yerin de olsam tekrar bir temiz Windows kurar öyle bakardım. Olur mu olur anlıktır virüs girmiş olabilir bir program yüklerken. Göremiyorsun madem temiz bir Windows yükle ve tekrar gözlemle. Sadece PC'nin kendi donanımlarının driverlarını güncelle böyle bak sonrasın da sorun yok ise tek, tek kurmak istediğin program ve yazılımları yükleyip kontrol edebilirsin. Sıcaklık sorununu unut, sıcaklık ile alakalı bir durum söz konusu yok ortada. İşlemcin yüz de yüz çalışıyor bu sıcaklıklardan da belli zaten 57 derece olduğu işlemcinin çalıştığı anlamına geliyor.
 
İşlemciyi söküp takarak sıcaklık adına bir şey değişmeyecek boş yere uğraşma, tam yükte hava soğutma ile bu değerler kötü değil aksine iyi. Görüntü olarak işlemcin arka planda bir yazılım, program bir şeyler çalıştırıyor bunu da Görev Yöneticisi'nden değişken de olsa anlaman gerek. Arka plan da bir şeyler çalışıyor belli ki, sıcaklıklar da sorun yok tabii çekirdekler orantılı olarak ısıları farklı ama sorun olacağını sanmam. Yerin de olsam tekrar bir temiz Windows kurar öyle bakardım. Olur mu olur anlıktır virüs girmiş olabilir bir program yüklerken. Göremiyorsun madem temiz bir Windows yükle ve tekrar gözlemle. Sadece PC'nin kendi donanımlarının driverlarını güncelle böyle bak sonrasın da sorun yok ise tek, tek kurmak istediğin program ve yazılımları yükleyip kontrol edebilirsin. Sıcaklık sorununu unut, sıcaklık ile alakalı bir durum söz konusu yok ortada. İşlemcin yüz de yüz çalışıyor bu sıcaklıklardan da belli zaten 57 derece olduğu işlemcinin çalıştığı anlamına geliyor.

Uzun uzun yanıt verdiğiniz zaman ayırdığınız için teşekkür ederim hocam. Windowsuda sıfırdan temiz bir şekilde bu konuyu açmadan yaklaşık 2 saat önce kurmuştum baktım ki sorun windowstada değil siz değerli hocalarıma danışayım dedim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı