Çözüldü i5 6600 sistem oyuna girerken restart atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

soulancestor

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda ofis vs. uygulamalarını kullanırken problem yaşamıyorum. Ancak problemi oyunlara girerken yaşıyorum. Aslında problem şu şekilde başladı. Bilgisayarımın içi biraz kirliydi ve restart atmaya başladı. Sorunun bundan olduğunu düşündüm. Bilgisayarı güzelce temizledim ancak problem devam ediyor.
Not: Sistemi 4 sene önce aldım. Ayrıca PSU'da eski sistemden kalma totalde 5 senelik. Ayrıca RAM'leri test ettim yazılımla herhangi bir problem çıkmadı. İlk aklıma gelen PSU ancak önerileriniz nedir?

Bilgisayar Özellikleri;
  • i5 6600 Skylake
  • 16 GB Kingston RAM
  • MSI H170 GAMING Anakart
  • NVIDIA GTX 1070 Ekran Kartı
  • Cooler Master 550W Gold Sleint Pro Güç Kaynağı

Aşağıdaki birinci resim oyuna girdiğimdeki değerler, ikinci resim ise bilgisayar reset atmadan çok kısa bir süre önce aldığım değerler. Herhangi bir hata kodu vs vermeden bilgisayar kendini yeniden başlatıyor

2019-10-19 (2)-min.png
2019-10-19 (4)-min.png

Çözüm
Arkadaşlar sorun Power'dan kaynaklanıyormuş. Corsair VS550 alarak sorunu çözdüm. Ayrıca oyun oynarken de herhangi bir ses problemi yaşamıyorum PSU kaynaklı. Konu kapanabilir.
Boşta ve oyuna girerken sistemin sıcaklıklarını ölçüp konuya ekleyin.
Herhangi bir hata kodu alıyorsanız belirtin.

Boşta sıcaklık 35-40 derece.. Oyunda ise hiç belli olmuyor bazen direk açılınca resetleniyor bazen de 45-50 dereceyi görünce..

Ayrıca az önce Prime95 ile ram ve işlemciyi test ettiğimde herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Ayrıca ekran kartı ile FurMark testi yapınca kapanıyor ancak ekran kartını çıkartıp onboard denedim bir problem yok. Şuan için seçeneği ikiye indirdim ya ekran kartı ya da PSU. Acaba ekran kartı takılı değilken sistem yeterince güç çekmiyor ondan mı resetlemiyor yoksa ekran kartında mı gerçek problem ?

Arkadaşlar sorun Power'dan kaynaklanıyormuş. Corsair VS550 alarak sorunu çözdüm. Ayrıca oyun oynarken de herhangi bir ses problemi yaşamıyorum PSU kaynaklı. Konu kapanabilir.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı