i5 6600 Sistem Uyumu

thinker

Hectopat
Biliyorum forumda çok sayıda sistem toplanmakta ama kesinlikle internette rastgele parçalar bulup bunları sepete ekleyip "Bu sistem uyumlu mu?" diye sormuyorum. Kendimce araştırmalar yapıp ona göre parçaları seçiyorum ve bu sistemi alacağım için herhangi bir uyumsuzluğun olmamasını istiyorum. Forumda da sizlerin bilgilerinizden faydalanmak istiyorum ve bu nedenle bu konuyu oluşturdum. Fazla uzattığımın farkındayım daha fazla uzatmadan hemen sorayım.
- Bu sistem uyumlu mu?
- Bu sistem için hangi kasayı alabilirim?(Kasa için en fazla 400 tl bütçem var.)

PC.JPG

Selamlar. Bende aynı işlemci ile sistem topluyorum. Çok fazla bir bilgim yok ama burdan öğrendiğim kadarıyla bu anakart overclock yapmak için ve işlemcin overclock yapmaya uygun değil. Sonunda k ibaresi olan bir işlemci alırsan overclock yapabilirsin. Dediğim gibi bende çok amatörüm şuan 3 gündür heryeri didik didik ettim daha bilgili olan arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilir.

Biliyorum forumda çok sayıda sistem toplanmakta ama kesinlikle internette rastgele parçalar bulup bunları sepete ekleyip "Bu sistem uyumlu mu?" diye sormuyorum. Kendimce araştırmalar yapıp ona göre parçaları seçiyorum ve bu sistemi alacağım için herhangi bir uyumsuzluğun olmamasını istiyorum. Forumda da sizlerin bilgilerinizden faydalanmak istiyorum ve bu nedenle bu konuyu oluşturdum. Fazla uzattığımın farkındayım daha fazla uzatmadan hemen sorayım.
- Bu sistem uyumlu mu?
- Bu sistem için hangi kasayı alabilirim?(Kasa için en fazla 400 tl bütçem var.)

Eki Görüntüle 124397
Sonunda K ibaresi bulunmayan bir işlemciye Z170 anakart almak mantıksız olmuş. Ya işlemciyi değiştiriceksin ya da anakartı sana kalmış. Kasa konusunda ileride ekran kartı takarmısın bilemem ama bunu göz önüne alarak bunu alabilirsin. ZALMAN Z3 PLUS 600LE 600W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA Çok bilindik ve güvenilir markadır yarıyolda bırakmaz :).

Hepinize cevaplar için teşekkür ederim. @PcKologX bütçem ekran kartı ve monitör olmadan en fazla 2000 TL. Şubat gibi ekran kartını da alırım diye düşündüm. Ek olarak birşey daha sormak istiyorum Z170 anakart için işlemcinin sonunda illaki K harfi mi bulunması lazım? Yani i5 6600'la kullanırsam dengesiz falan mı olur?:D @catintayme

Hepinize cevaplar için teşekkür ederim. @PcKologX bütçem ekran kartı ve monitör olmadan en fazla 2000 TL. Şubat gibi ekran kartını da alırım diye düşündüm. Ek olarak birşey daha sormak istiyorum Z170 anakart için işlemcinin sonunda illaki K harfi mi bulunması lazım? Yani i5 6600'la kullanırsam dengesiz falan mı olur?:D @catintayme
Bulunması lazım değil. O anakartlar çok güncel ve çok sayıda faydalı özellik sunuyor. Ama overclock yapmayacak isen biraz lükse kaçmış olursun. Geleceğe yatırım yapmak istiyorum dersen de gayet iyi bir tercih olur.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı