i5 6600 ve GTX 1060 Tabanlı Sistem Açılmıyor

SponTane

Kilopat
Daha fazla  
Sıkıntısız çalışan bilgisayarıma Vatan Bilgisayar'dan boş bir kasa satın alıp kendim montajımı yaptım. Daha önceki bilgisayarımı da kendim toplamıştım. Kasa Power tuşuna bastığımdan itibaren içindeki ışıklar falan yanıyor. Fakat klavye ışığı ve ekrana goruntu gelmiyor. Bıraz ekran kartının HDMI dısplay portunu çıkarıp taktıkça bilgisayar açılıyor. Anlamadığım nokta şurası ekrana görüntü gelmediği zaman anakartta DRAM ışığı yanıyor. Kasada statik olabilir diye Power giriş yerinden statik boşaltmaya çalıştım, PSU'dan mı acaba diye düşünmeye başladım.
i5 6600 işlemci
16 (8 * 8 )GB Corsair 3000 MHz RAM
ASUS 1060 ekran kartı
250 GB XPG M.2 SSD
250 GB SSD
1 TB harddisc
650W 80 Bronze pus

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar XMP devre dışı neden yaptığını çözemedim bilgisayarı kapattığım zaman açılması güç oluyor baya uğraştırıyor beni ama açılıyor bir süre sonra
XMP profili ile belleğin istediği voltaj büyük ihtimal 0,1 volt değişik olsa bile voltaj yetersizliği nedeni ile bellekler çalışmaya biliyor. Bu tür problemler bu şekilde çözülebilir fakat en iyi çözüm belleğin datasheet verisi ile uygun voltajın verilmesidir.

XMP profili ile belleğin istediği voltaj büyük ihtimal 0,1 volt değişik olsa bile voltaj yetersizliği nedeni ile bellekler çalışmaya biliyor. Bu tür problemler bu şekilde çözülebilir fakat en iyi çözüm belleğin datasheet verisi ile uygun voltajın verilmesidir.
XMP kapalı daha önceki pc de açılıyordu değişen parça boş kasa ve psu voltaj ayarı neden yapmam gerekli ki standartta duruyor

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı