Hd6850
Hectopat
- Makaleler
- 2
İşlemci çöp.
İşlemci çöp mü?
İşlemci çöp.
6. Nesil i5 iyi mi sence 1070ti için?İşlemci çöp mü?
6. nesil i5 iyi mi sence 1070 Ti için?
1070 için daha hala fena sayılmaz, birçok oyunda uygun ayarlar yapıldığı sürece de besler fakat artık yıl 2021 olmuşken özellikle de devir çoklu çekirdeğe doğru kaymışken minimum 4/8 i7-6700/7700 ayarındaki işlemciler bu tarz kartlarla genel anlamda CPU odaklı senaryolarda daha sağlıklı ve yüksek verimde çalışıyor..İşlemci çöp mü?
1070 için daha hala fena sayılmaz, birçok oyunda uyun ayarlar yapıldığı sürece de besler fakat artık yıl 2021 olmuşken özellikle de devir çoklu çekirdeğe doğru kaymışken minimum 4/8 i7-6700/7700 ayarındaki işlemciler bu tarz kartlarla daha sağlıklı ve yüksek verimde çalışıyor.
Ya şimdi hocam Resident Evil 2 Remake, Red Dead Redemption 2'de 1070 Ti'ı bile 1080p ultrada besleyebilecek bir işlemci ama bazı oyunlar var çözünürlüğü 2K veya 2K'ya yakın bir çözünürlüğe çekmediğin sürece çekirdekler tıkanma yapabiliyor, üstüne arka planda program, DC, tarayıcı, müzik vs açayım da derken bir bakmışsın performans yerlerde. Bu yüzden bu tip durumları da göz önünde bulundurmak gerekebiliyor, tabii yine de her şey kullanıcıya ait, nasıl isterse o şekilde kullanır sistemi..Evet hocam bu konuda haklısınız ama teorikte yanlış bir bilgi var onu düzeltmek istiyorum.
Evet hocam bu konuda haklısınız ama teorikte yanlış bir bilgi var onu düzeltmek istiyorum.
1070 Ti'a yetebilir ve darboğaz konusunda hatalı olabilirim kabul ediyorum ama 2021 yılında bu işlemcinin çöp olduğu konusunda haklı olduğumu sonuna kadar savunuyorum. Intel'in piyasa payının yüksek olduğu için işlemcisini geliştirmeyip çoklu çekirdekte geride kalıp pazar payını AMD'ye kaptırdığı nesiller :d ve günümüzde böyle bir işlemci tercih etmek pek de iyi bir fikir olmaz.
Çöpten kastın nedir? Günümüzde hala 2008'den kalma işlemci ile oyun oynayanlar var Türkiye şartlarında o işlemci çöp değildir. Sana gore iyi olmayabilir başkasına göre iyidir o işlemci benim gözümde yeterli bir işlemci o ekran kartı için.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.