i5 6600 ve GTX 1070 sistem toplama

mrgunpunch

Kilopat
Herkese merhaba, eski PC'den sonra yerine iyi ve sağlam ortalama 5-6 yıllık bir sistem toplamaya karar verdim. PC'nin genel olarak oyun için olmasını düşünüyorum ve kendimce ortalama 6300 TL'lik böyle bir sistem yaptım, uyumsuzluk falan olur mu emin değilim ayrıca daha iyi olacağını düşündüğünüz bir şey varsa iletirseniz memnun olurum:

Almayı düşündüğüm başlıca şeyler bunlar ama iki ekstra sorum olacaktı:
  1. Ekipmanları yukarıda yaptığım gibi farklı yerlerden yoksa hepsini 1 yerden mi almam daha iyidir? Ayrı ayrı alıp da bir bilgisayarcıya da yaptırabilirim.
  2. Kasadan çok emin değilim de boyutları falan uygun mudur sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Parçaları fiyatı en uygun olduğu yerden alabilrsin bir sıkıntı yok. Bu arada o kasaya sırf görüntüsü için 200tl daha fazla veriyorsun. Zalman z3plus kullanıyorum gayet hoş bir kasa 170tl civarlarında. MidTower kasalar zaten aynı boyutta bir sıkıntı olmaz kendimden biliyorum.

Daha uygun bütçeye daha iyi bir kasa bulabilirsiniz.Ayrıca K ibareli bir işlemci almadığınız için O.C. yapamayacaksınız yani sıvı soğutma almanıza gerek yok.Onun dışında sistem iyi bence.

Gereksiz olacağını düşünüyorum.Sadece oyun için olacaksa 6600 gayet yeterli olur ancak bütçen varsa i7 6700 almalısın.6600K alırsan anakartı da Z ibareli bir anakart ile değiştirmen gerekecek O.C. yapabilmen için, yani ekstradan masraf.

i5 6600 oyun için gayet yeterli. Yalnız kasaya gene gereksiz fazla para veriyorsunuz.
Aerocool KCAS 600W 80+ Bronze Aktif PFC Güç Kaynağı
Corsair Carbide 100R CC-9011075-WW Mid Tower Kasa (Pencereli)
Bu kasa, PSU ikilisi ihtiyacınızı görecektir.
Eyvallah kardeşim. İyice bir düşünüp karar veriyim en iyisi. İlginiz için teşekkürler.

Evet arkadaşlar uzun bir aradan sonra artık neredeyse herşeyi tamamladım. Fakat birkaç sorum var hala.
1-İşlemcimi i7 6700K yapsam büyük ihtimal yarım sene boyunca O.C yapmam. Bu süre zarfında soğutmaya gerek duyar mıyım?
2-Ekran kartını Gıgabyte G1 Nvidia Gaming GTX1070(1900 TL) yapmaya karar verdim ve K işlemci alıcak olsam da olmasam da anakartı yükseltcem. Hangi anakartı kullanmam iyi olur(Gıgabyte veya MSI iyi olur)?
Yardımlar için şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar ayrıca monitörde de ne yapıcağımı tam kestiremiyorum. Sizce şimdi ASUS VG2448QE mi alıyım yoksa 5-6 ay sonra Dell S2716DG gibi bir ürün mü alıyım?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı