i5 6600 ve GTX 1070 sistem toplama

Merhaba,öncelikle kendimden söyleyeyim ben de senin gibi bir sistemi geçen hafta topladım anakartı MSi b150 gaming m3 işlemci bence i5 6600 yeter oyun oynayacaksan.i7 6700 daha çok render için sayılabilir.
Kasa olarak Dark N10 alabilirsin tam bir f/p ürünüdür 5 fan ledli gayet güzel.Güç kaynağı olarak Kcas 600w alabilirsin.Ekran kartında markanın pek bir etki edeceğini düşünmüyorum şahsen bende MSİ var.İnternetten araştırıp garantisi iyi olanı seçebilirsin.

Merhaba,öncelikle kendimden söyleyeyim ben de senin gibi bir sistemi geçen hafta topladım anakartı MSi b150 gaming m3 işlemci bence i5 6600 yeter oyun oynayacaksan.i7 6700 daha çok render için sayılabilir.
Kasa olarak Dark N10 alabilirsin tam bir f/p ürünüdür 5 fan ledli gayet güzel.Güç kaynağı olarak Kcas 600w alabilirsin.Ekran kartında markanın pek bir etki edeceğini düşünmüyorum şahsen bende MSİ var.İnternetten araştırıp garantisi iyi olanı seçebilirsin.
Sağolasın yorumunuz için. En başta ben de sizin gibi bir sistem kurmuştum fakat render işlerini falan katınca işin içine 300-400 TL farkla daha iyi ve daha uzun süreli bir sistem yapabileceğimi düşündüm. Bu yüzden yeniden araştırmalara başladım :)

Eyvallah kardeşim. İyice bir düşünüp karar veriyim en iyisi. İlginiz için teşekkürler.

Evet arkadaşlar uzun bir aradan sonra artık neredeyse herşeyi tamamladım. Fakat birkaç sorum var hala.
1-İşlemcimi i7 6700K yapsam büyük ihtimal yarım sene boyunca O.C yapmam. Bu süre zarfında soğutmaya gerek duyar mıyım?
2-Ekran kartını Gıgabyte G1 Nvidia Gaming GTX1070(1900 TL) yapmaya karar verdim ve K işlemci alıcak olsam da olmasam da anakartı yükseltcem. Hangi anakartı kullanmam iyi olur(Gıgabyte veya MSI iyi olur)?
Yardımlar için şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar ayrıca monitörde de ne yapıcağımı tam kestiremiyorum. Sizce şimdi ASUS VG2448QE mi alıyım yoksa 5-6 ay sonra Dell S2716DG gibi bir ürün mü alıyım?

Hocam ben sistemde resimdeki gibi değişiklikler yaptım. Bileşen kalitesi konusunda aklınızda şüphe olmasını istemem çünkü olabildiğince iyisini seçtim. Sorularına gelecek olursak topladığım sistemle 1. sorunu cevapladık galiba. 2. soruna gelirsek ekran kartı için Gigabyte güzel bir seçim. Anakart olarak muadillerine bakarsak hiçbiri AsRock kadar uygun değil üstelik bu kartın dünyaca ünlü donanım inceleme siteleri tarafından ödül almışlığı var yani işini her türlü görecek. :) Monitör konusuna gelirsek ben sisteme monitörü koydum fakat 5-6 ay sonra bahsettiğin monitörü alırım demişsin o zamana kadar nasıl bir monitör kullanacaksın ? G-sync ve 2k destekli monitörlerin fiyatları cep yakıyor. :) Ben öyle bir monitörü her türlü alırım diyorsan bekle, bekle diyorum ama beklerken kullanacağın monitörün umarım seni delirtmez. :)Ha Asus monitörü alırsan her türlü kullanırsın sıkıştığı yerde DSR teknolojisini kullanırsın. Sanırım burası birazda senin amaçlarına kalıyor.

Not: Sistemin KDV dahil montajlı fiyatı 6,586,39 liradır.

Dosya Ekleri

• 6587.JPG
    6587.JPG
    84,6 KB · Görüntüleme: 106
Hocam ben sistemde resimdeki gibi değişiklikler yaptım. Bileşen kalitesi konusunda aklınızda şüphe olmasını istemem çünkü olabildiğince iyisini seçtim. Sorularına gelecek olursak topladığım sistemle 1. sorunu cevapladık galiba. 2. soruna gelirsek ekran kartı için Gigabyte güzel bir seçim. Anakart olarak muadillerine bakarsak hiçbiri AsRock kadar uygun değil üstelik bu kartın dünyaca ünlü donanım inceleme siteleri tarafından ödül almışlığı var yani işini her türlü görecek. :) Monitör konusuna gelirsek ben sisteme monitörü koydum fakat 5-6 ay sonra bahsettiğin monitörü alırım demişsin o zamana kadar nasıl bir monitör kullanacaksın ? G-sync ve 2k destekli monitörlerin fiyatları cep yakıyor. :) Ben öyle bir monitörü her türlü alırım diyorsan bekle, bekle diyorum ama beklerken kullanacağın monitörün umarım seni delirtmez. :)Ha Asus monitörü alırsan her türlü kullanırsın sıkıştığı yerde DSR teknolojisini kullanırsın. Sanırım burası birazda senin amaçlarına kalıyor.

Not: Sistemin KDV dahil montajlı fiyatı 6,586,39 liradır.
Sağolasın hocam. Sisteminiz neredeyse aklımdaki bütün soruları giderdi. Fakat aklımda birkaç soru kaldı. Anladığım kadarıyla 6700K'yı O.C yapmayacaksam bile bir soğutucuya ihtiyaç duyucam galiba. Tam açıklayabilirseniz sevinirim hocam. Ayrıca 6700 yerine 6700K alırsam bu 500-600 liraya değer mi veya sisteme ne kadar ömür kazandırır?
Bide 5-6 ay götürüceğim monitörü yazmayı unutmuşum: SAMSUNG 21.5'' S22B350H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
Tekrar sağolun yardımınız için.

Şahsi fikrim OC ile uğraşmayacaksan hiç k serisi almana gerek yok böylelikle ekstradan 500-600 lira direk cebinize kalacak. :) Aslında 6700k için sıvı soğutucuya gerek yok, kendini ispatlamış hava soğutuculardan birisini alabilirsiniz. Performans olarak 6700 ile 6700k arasında bir fark hissetmezsin, sizin o farkı görecek kadar sisteme yükleneceğinizi sanmıyorum, görmek için zaten 6700k'ya OC yapmalısınız. :) Ha gün gelir sistem teklemeye başlarsa 6700k'ya OC yaparsınız sizi biraz daha götürür. :) Bu arada gösterdiğiniz monitör elinizde mevcut mu yoksa alacak mısınız ?

Şahsi fikrim OC ile uğraşmayacaksan hiç k serisi almana gerek yok böylelikle ekstradan 500-600 lira direk cebinize kalacak. :) Aslında 6700k için sıvı soğutucuya gerek yok, kendini ispatlamış hava soğutuculardan birisini alabilirsiniz. Performans olarak 6700 ile 6700k arasında bir fark hissetmezsin, sizin o farkı görecek kadar sisteme yükleneceğinizi sanmıyorum, görmek için zaten 6700k'ya OC yapmalısınız. :) Ha gün gelir sistem teklemeye başlarsa 6700k'ya OC yaparsınız sizi biraz daha götürür. :) Bu arada gösterdiğiniz monitör elinizde mevcut mu yoksa alacak mısınız ?
Peki ortalama ne kadar götürür sizce K ile? Evet, monitöru şuan kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı