i5 6600 ve Gtx 950 sistem

Görmemişim. Kusura bakmayın. Ufak bir kaç araştırmadan sonra sistemdeki bazı parçaları değiştirdim. Yeni sistem:

-Intel core i5 6600 işlemci
-Gigabyte H170 HD3 anakart
-Sapphire R9 380X ekran kartı
-Kıngston 8 GB DDR4 2133 MHz RAM
-Samsung 850 evo 250 GB SSD
-Aerocool aero800 kasa

Dediğim gibi. Şimdilik R9 380X olacak. Bildiğim kadarıyla hiç bir zaman ekran kartlarında güç tüketimi artmamıştır yeni mimariye ve seriye geçince. Ya sabit kalmıştır ya da düşmüştür. Doğru mu biliyorum?

Ve yeni seriden -pascal veya polaris- bir ekran kartı ile upgrade edeceğim. En üst seviyeden olmayacak tabi ki. Gtx 970 ve R9 390 gibi günümüzün ekran kartları gibi orta seviyenin biraz üzerinde olacak.
Bunu değerlendirerek kaç W bir psu almalıyım? Gidip Corsair 80+ 750W almalımıyım? Yoksa SilverStone 80+ 750W mı? Bir de Kafama takılan bir soru var. Corsair builder 80+ 650W, Corsair CX 80+ 600W dan 50 TL daha ucuz. Nedenini öğrenebilir miyim?

Bence ilerde upgrade yapacaksanız ekran kartınızdan kısın derim. Bu kasa ömürlük kasalardan olduğunu da unutmayın.

Fazla olur demişsiniz ama arkadaşın yazdığı kasa ve PSU 600W zaten 380 TL değerinde ve benim önerdiğim 650W 480 TL ve ömürlük bir kasa zaten Thermaltake kasa konusunda 1 numaradır bence.

Bu arada Sistemi Teknobiyotikten topluyorum ve benim ilk başta söylediğim psu 190 TL.

Edit : pardon yanlış okumuştum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı