i5 6600K Boştayken Turbo Hızda Çalışma Sorunu

Katılım
13 Temmuz 2014
Mesajlar
423
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İşlemci boştayken bile son hızına dayanıyor. İlk formattan sonra 800 mhz değerlerine kadar düşüyordu boştayken acaba BIOS'tan ayarı mı var gözümden kaçan? Neden hep bu hızda ?

 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bakayım ona da. Asus Z170-A anakart var mıdır öyle bir ayar ? Baktığımda gözüme çarpmamıştı ama.
 
Gerek yok aslında ayar açmana. Eskiden yüksek performans'ta olduğundan dolayı işlemci ısınmadığı da için frekans yükseltiyordu. Ama artık kendisini ayarlıyacaktır.
 
Bir şey daha dikkatimi çekti core voltage 0.8 görünüyo resimde şu anda 0.72 civarı. BIOS'ta 1.15 falan voltaj. Farklı olmasının nedeni nedir ?

Speedstep ayarı açıkmış. Ekstradan EPU Power Saving Mode var. Bu da dediğiniz gibi minimum güç tüketimi ve enerji tasarrufu için Cpu voltajlarını düşürür diyor. Bu ayar kapalı şu an. Eğer o.c varsa bunu kapatın diyor. Oc yapmadım stok haliyle 3.5 (turbo 3.9) kullanıyorum, bu ayarı açmalı mıyım, performansı etkilemez umarım ?
 
Ah keşke MSI'dan vazgeçmeseydin.Z170A Gaming serisinde overclock ayarları daha kolay ve istersen game boost'u kapatıp sistemi yeniden başlatabilir,overclocksuz kullanabilirdin istediğinde.
 
Oc yapmadan kullanıyorum zaten şu an. Turbo boost u kastediyorsan onunla ilgili sıkıntım yok yani kapatma gereği duymuyorum. Not da düşmek isterim alacaklara bilgi olması açısından Asus Optimal ile otomatik 4.3 Ghz'e oc yapıyor anakart.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…