i5 6600K ile GTX 950 Sistem Düşük GPU Kullanımı Sorunu

Melih Emre

Decapat
Arkadaşlar merhaba öncelikle. Size sistemimde yaşadığım bir sorunu paylaşmak ve sizden yardım almak istiyorum. Öncelikle sistemim hakkında bilgi vereyim.

CPU: İntel i5 6600k 6. nesil
GPU: Asus GTX 950 Strix Gaming 2 GB
RAM: Kingston Hyperx Furry 8GB DDR4

Bilgisayarımın temel bileşenleri bunlar.

Konuya gelecek olursak, oynadığım oyunlarda GPU kullanımı nedense %10-%20 bazı oyunlarda %40'larda felan geziyor. Ama yıne de takılmalar olabiliyor. Darboğaz yapıyor desem CPY kullanımı da cok yuksek değil yanı mesela GPU %20'de çalışıyor ise CPU'da %25 %30 felan. Windows 10 kullanıyorum. GPU kullanımını yukselterek oyunlarda daha ıyı nasıl performans alabilirim? Bu sorunun çözümünü bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Yaşadığım sorun:
NDEvRg-960x540.png

Fotoğraftaki gibi GPU kullanımı CPU'nun altında ve düşük. Ben bunu nasıl yükseltebilirim? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şöyle söyliyim oyunda GPU'yu yoracak grafik yok.
Ayarları yükseltirsen, hatta dur kökle ayarları :)
Ayarları yükseltirsen GPU kullanımı artar.
Eğer güncel oyunlarda da böyle bir sorun oluyorsa bize bildir.

Ayarları yükselttiğinde arttıysa bizle paylaş.

Şöyle söyliyim oyunda GPU'yu yoracak grafik yok.
Ayarları yükseltirsen, hatta dur kökle ayarları :)
Ayarları yükseltirsen GPU kullanımı artar.
Eğer güncel oyunlarda da böyle bir sorun oluyorsa bize bildir.

Ayarları yükselttiğinde arttıysa bizle paylaş.

işlemci i5 6500 yanlış yazmışım kusura bakmayın. Şuan gpu %10 kullanılmasına rağmen takılmalar oluyor. Bu haliyle kalsa da kasma olmasa hani normal derdim fakat az da olsa takılmalar var. Buna bir çare bulamadım.

Herşeyi işlemci , ekran kartı ve ram gibi parçalara bağlamak saçma olur. Online oyunlarda internet önemlidir Fps , Loss , cooke. Bilgisayar temizliğide aynı şekilde. Kayıp yaşaman normal diye düşünüyorum. Temiz bir kurulumla tekrar deneyebilirsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı