İ5 6600K OC Performansı gerçek mi?

Daha fazla  
Meslek
Öğrencilik
Merhaba arkadaşlar. Youtube'da gezenirken yeni toplayacağım sistemin performans videolarını ararken bu video ile karşılaştım ve İ5 6600K'nın OC edilince 4FPS gibi bir fark oluşturması benim gerçekten ilgimi çekti. Eğer böyle bir performans farkı mümkünse kesinlikle OC ederim sistemi ancak şüphe içindeyim. Zaten Crucial Ballistix Elite RAM'ler alacağım için RAM ile ilgili bir OC sorunu yaşamayacağım. Yorumlarınızı bekliyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
İ5 Skylake işlemciler oyunlar için fazlasıyla yeterli işlemciler, soğutmayı abartmaya gerek yok. Bütçe varsa her zaman İ7 seçeneği daha iyi olur. İ5 6600K işlemcisi oldukça güçlü bir işlemci, bu işlemcinin overclock olmasına pek ihtiyacı yok. Overclock yapsan da devasa bir performans farkı yaşamazsın.

Bana kalırsa da mantıklı. Tamam i5 6600k iyi bir soğutma ve sağlam bir anakart almak yerine orta seviye bi b150m i7 6700 ve stok soğutucu her zaman daha üstün. O.c yapmak bu saatten sonra sadece fanteziye kaçmaktır benim gözümde (intel işlemciler için).

Aslında Intel'in stok soğutucusunu satın alıp onu kullanacağım çünkü bütçeme göre I5 6600K bile yüksek bir işlemci. Sonradan MasterCase 5 kasama sıvı soğutma ve mod yapacağım için I5 6600K almayı planlıyorum. Anakartım da Z170A Tomahawk AC. Şimdi I7'ye geçsem Tomahawk'ın H170 serisini bulamam sanırım. Bütçem de olmadığı için maalesef o kadar çıkamıyorum. B150M Bazooka bana çok düşük kalan bir anakart. Maalesef en az H170 olmasını istiyorum. Kasama sıvı soğutma düzeneği kurunca 4.3GHz'ye çıkarmak benim için yeterli. I7 için bir tavsiyeniz var mı?

Aslında Intel'in stok soğutucusunu satın alıp onu kullanacağım çünkü bütçeme göre I5 6600K bile yüksek bir işlemci. Sonradan MasterCase 5 kasama sıvı soğutma ve mod yapacağım için I5 6600K almayı planlıyorum. Anakartım da Z170A Tomahawk AC. Şimdi I7'ye geçsem Tomahawk'ın H170 serisini bulamam sanırım. Bütçem de olmadığı için maalesef o kadar çıkamıyorum. B150M Bazooka bana çok düşük kalan bir anakart. Maalesef en az H170 olmasını istiyorum. Kasama sıvı soğutma düzeneği kurunca 4.3GHz'ye çıkarmak benim için yeterli. I7 için bir tavsiyeniz var mı?
I7 yi z170 anakartla kullanabilirsin bir sıkıntı yokki.

I5 6600k stok sogutucuyla gelmiyor bir de ona sogutma sistemi almaniz lazim. Ama i5 6600k+sogutucu i7 6700 parasina esit hem z170 chipset anakarti almana da gerek yok butcen artar h170 gaming m3 alabilirsin.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı