i5 6600K Overclock Prime95 testinde frekans düşüyor

Sallama mı 😀? Mesela TMPIN5 mosfetlerin sıcaklığını gösteriyor bende. 105 derece olunca Prime95'te işlemci frekansım düşüyor. Gerçi sadece Prime95'te 105 derece oluyor o ayrı. BIOS üzerinden kapatabilirsin VRM Overheat seçeneğini eğer bu derecelerin sallama olduğunu düşünüyorsan.

Eki Görüntüle 370481
Bunu benim öğrendiğim iyi oldu. Bendeki "TMPIN" değerleri 0'dan 5'e kadar var. Peki VRM'lerin ısısını hangisi gösteriyor biliyor musunuz? Birde değeri 1.1V ile 1.2V arasında olması gereken SOC voltajı?

Bunu benim öğrendiğim iyi oldu. Bendeki "TMPIN" değerleri 0'dan 5'e kadar var. Peki VRM'lerin ısısını hangisi gösteriyor biliyor musunuz? Birde değeri 1.1V ile 1.2V arasında olması gereken SOC voltajı?

Hangisinin ne olduğunundan tam emin değilim. Ben XTU ile frekans düşünce bendeki TMPIN5'in mosfet sıcaklığı olduğunu öğrendim. Yani sıkıntı yoksa takmayın derim.

Bu ayarlarda mı sorun var acaba ?

Dosya Ekleri

• turbo.PNG
    turbo.PNG
    97,6 KB · Görüntüleme: 82
Hangisinin ne olduğunundan tam emin değilim. Ben XTU ile frekans düşünce bendeki TMPIN5'in mosfet sıcaklığı olduğunu öğrendim. Yani sıkıntı yoksa takmayın derim.
Başarılı bir OC yaptığımı düşündüm ancak bu bileşenlerde işlemci ısısı kadar önemli olduğundan ısıları ne durumda cesaret edemedim. Bir dahaki denememde bu değerleride izleyeceğim. Teşekkürler.

Alt kısımda görünmeyen seçeneklerde sıkıntı var mı?
Yok hocam. Aslında direkt 3.5 çalışmadığını fark ettim arada 4.6 oluyor, turbo gibi. oyunlarda 4.6 GHZ çalışıyor.
Sanırım sorunu buldum "Current Limit Throttling " sarı olduğu zaman hız 4.6 dan 4.4 ciraına düşmeye başlıyor sonra tekrar çıkıyor.

Son düzenleme:
Yok hocam. Aslında direkt 3.5 çalışmadığını fark ettim arada 4.6 oluyor, turbo gibi. oyunlarda 4.6 GHZ çalışıyor.
Sanırım sorunu buldum "Current Limit Throttling " sarı olduğu zaman hız 4.6 dan 4.4 ciraına düşmeye başlıyor sonra tekrar çıkıyor.

Tüm limitleri unlimited yapın yani sona çekin. Çok büyük ihtimal düzelecektir.

Tüm limitleri unlimited yapın yani sona çekin. Çok büyük ihtimal düzelecektir.
Hocam sorunu kesin olarak buldum 1.17V üzerine çıktığım zaman Current Limit Throttling sarı oluyor ve frakans düşüyor.

Limitleri nereden unlimited yapacağım?
Buradan mı yapmam lazım ?
Ben Bios üzerinden overclok yapıyorum. Bu programı kaldırsam limitleri kaldırır mı acaba ?
Sonunda Çözdüm. Bu arada sorunun CPU değil FPU kullanan testlerde olduğunu fark ettim.
Bıostan aşağıdaki ayarları yaptım.
Long Duration Power Limit (W) = 175
Short Duration Power Limit (W) =175
CPU Current Limit (A) = 160

Şu an bütün testlerde stabil olarak atadığım saat hızında çalışıyor, herhangi bir düşüş yok.

Yorum yapan herkese teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• intel.PNG
    intel.PNG
    60,4 KB · Görüntüleme: 93
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı